Vali Kaldırım'dan İpek Yolu Projesine Ziyaret

Vali Kaldırım'dan İpek Yolu Projesine Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve himayelerinde başlatılan inşaatı hızlı bir şekilde devam eden, ülkemizde konsepti ve özellikleri itibariyle örnek proje olarak gösterilen İpekyolu uluslararası çocuk ve gençlik çalışmaları Külliyesi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaldırım'a ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Muhammed Can Çağlar, Proje Genel Koordinatörü Hakan Karabulut ve diğer yetkililer eşlik etti.

Projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Kaldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da son derece önem verdiği ve yakından takip ettiği özel bir proje olan 'İpek Yolu Projesi'nin ilimizde gerçekleştirilmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. 110 bin metrekare üzerinde konsept olarak alanında ilk ve tek olan projemiz bittiğinde dünyanın ve ülkemizin dört bir tarafından çocuklarımız ve gençlerimiz gelerek bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyet ve aktivitelerini burada gerçekleştirecek. Trafik eğitim parkurundan tutunda, binicilik, okçuluk spor ve macera etkinlikleri, dil eğitimi, musiki, sanat, el becerileri, 20bin m2 alan üzerine kurulu organik tarım uygulamaları gibi birçok alanda çocuklarımızı değişik aktivitelerle buluşturacağız. Yine bunların yanı sıra gençlere yönelik tematik eğitim atölyeleri ve 56 branşta tematik meslek atölyeleri ve eğitim alanları, paintball parkurları ile eşsiz bir projeyi aziz şehrimize kazandırmış olacağız" dedi.

Son günlerde ülkemizde dönük ekonomik saldırılara dikkat çeken Vali Kaldırım, projenin yüklenici firmaları da uyararak "Son dönemde kasıtlı olarak çıkarılan spekülatif haberlere kulak asmadan işlerinizi yapmanız bizim için kıymetlidir. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olaya en hassas şekilde yaklaşıyor ve gerekli tedbirleri alıyor. Bizde ilimizdeki yatırım ve projeleri hız kesmeden üstüne koyarak kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Gerek yerli gerekse yabancı yatırımcıların ilimize yoğun ilgisi ve yatırım talebi devam etmektedir. Hemşerilerimiz her konuda müsterih olsunlar ve devletimize güvensinler, aksi haberlerde itibar etmesinler." diyerek sözlerini tamamladı.