Vali Funda Kocabıyık'ın Yaşlılar Haftası Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık'ın Yaşlılar Haftası Mesajı

Vali Kocabıyık mesajında; “İnsan ömrünün her dönemi kendine özgü özellikleri ile farklı bir öneme sahiptir. Yaşlılık dönemi de insanoğlunun hayat tecrübesinin en yüksek noktaya ulaştığı olgunluk olarak nitelendirilebilecek bir döneme rastlar.

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızda kilit rol üstlenmektedir. Ömrünün büyük bir kısmını ailesi, toplumu, milleti ve Ülkesi için çalışarak geçiren insanoğlu hayatının geri kalan kısmında yaptığı fedakârlık ve hizmetlerin karşılığında hak ettiği sevgi, saygı, sağlık ve mutlulukla dolu bir hayat geçirmeyi arzu etmektedir. Yaşlılık döneminde itibar görmek, bulunduğu ortamda sözünün dinlenmesini istemek, bilgisinden faydalanılmasını talep etmek her bireyin arzusudur. Ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş yaşlılarımızın bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Bu hizmetleri yaşlılarımız, ailelerinden ya da sosyal devlet anlayışıyla hareket eden Devletimizden alabilmektedirler.  

 Yaşlılarımızın sorunlarını dinlemek, bu sorunların çözümü ile ilgilenmek, onların huzur içinde sağlıklı olarak ömürlerini geçirmelerini sağlamak toplum ve Devlet olarak hepimizin sorumluluğudur. Toplum olarak, yaşlılarımıza hayatın her evresinde saygı ve hoşgörü göstermek, onlara olan vefa borcumuzu hayır dualarını alarak ödemek en önemli erdemlerdendir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün yaşlılarımızın ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, onların her zaman başımızın tacı olduğunu özellikle belirterek, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.