Vali Funda Kocabıyık, Eşme'yi ziyaret etti

Uşak’ın Eşme ilçesini ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık, ilçe pazarında vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.
Vali Funda Kocabıyık, Eşme'yi ziyaret etti

İlçe Kaymakamlığı önünde Kaymakam Murat Özdemir, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Funda Kocabıyık, Kaymakam Murat Özdemir'i ziyaret etti.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçe merkezinde esnafları ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık, hayırlı işler temennisinde bulundu. Esnaf ziyaretlerin ardından merkezde bulunan bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Funda Kocabıyık vatandaşların sorun ve talepleri dinledi.

Sık sık hem şehir merkezinde, hem ilçelerde hem de köylerde vatandaşlarla bir araya geldiğini ifade eden Vali Funda Kocabıyık "Vatandaşlarımızla sorun ve ihtiyaçların belirlenmesi, eksikliklerin giderilmesi noktasında bir araya gelerek onları dinliyoruz. Devletin imkânları ölçüsünde vatandaşların ve bölgelerin önceliklerine göre kamu hizmetinin sunulmasına gayret gösteriyoruz" dedi.

İş talebinde bulunan vatandaşlara işsizliğin tüm dünyanın en önemli sorunlarından olduğunu ifade eden Funda Kocabıyık şunları söyledi “Uşak, işsizlik oranı en düşük iller arasındadır. Burada daha çok işsizlikten ziyade iş beğenmeme durumu var. Genelde çoğunluk masa başı iş istemekte.


Ülke geneline baktığımızda da, Türkiye Cumhuriyeti olarak yıllardır terörle mücadele etmekteyiz. Bugün de Suriye'de ortaya çıkan savaş durumu nedeniyle kendi güvenliğimiz, toprak bütünlüğümüz ve terörle etkin mücadele etmemiz için Türkiye olarak orada olmak zorundayız. Terörle mücadele ve Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge tesisi için resmi olarak ordumuz Suriye'ye girecek ve muzaffer olacaktır. Etrafımızdaki tüm olumsuzluklara rağmen Allah'a şükür biz güçlü bir devletiz. Millet olarak da inançlı, vatansever bir milletiz. Tarih boyunca da bunu defalarca tüm dünyaya ispat ettik. Bugün de aynı inançla milletimiz, devletimizin ve ordumuzun yanındadır. Biz millet ve Devlet olarak birlik ve dirlik içinde olduğumuz sürece tüm sıkıntılarınızı en kısa sürede atlatacağımıza inancım tamdır.”

Vatandaşla sohbetin ardından ilçe pazarını gezen Vali Funda Kocabıyık pazar esnafıyla sohbet ederek taleplerini dinledi. Pazar yerinde 39 yıldır Eşme kilimi satan Kazım Pulcu'nun sergisini ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık Eşme kilimleri hakkında bilgi aldı.

Devletin her daim esnafın yanında olduğunu ifade eden Vali Funda Kocabıyık pazar esnafına işlerinde kolaylıklar ve hayırlı kazançlar diledi.

İlçe temaslarını Eşme Belediyesi'ni ziyaret ederek tamamlayan Vali Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'den belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.