Vali Fuat Gürel’in 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

Vali Fuat Gürel’in 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

Yayın: 09.04.2020 19:48
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 175. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Gürel yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; 175 yıl önce, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarının temin etmek amacıyla Polis Teşkilatımız kurulmuştur.

Kurulduğu günden bu yana, bu kamu düzeninin sağlanması huzur ve barış ortamının devamı için, üstün görev anlayışı içinde gayretlerini sürdürmektedir. Teşkilat mensubu tüm personelimiz günün gerektirdiği yeniliklere adapte olarak kendini geliştiren ve son teknolojiyi kullanan Polis Teşkilatı, suç oluşmadan suçu önlemeye yönelik yaptığı çalışmalarla, tüm dünyada örnek gösterilen başarılara imza atmakta, eğitim ve güvenlik anlamında önemli görevler üstlenmekte vatandaşlarımızla el ele vermek suretiyle toplumda huzur ve barış ortamını tesis ederek huzurlu toplum anlayışı ile çalışmalarına devam etmektedir.

Zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensupları, insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, yüksek disiplin anlayışına sahip, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir.

İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde fedakârca mücadele eden ve vatanımızın, milletimizin güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin gecesini gündüzüne katan Polislerimizin hakkı ödenmez.

Polis Teşkilatımızın, Polis Haftası’nı ve 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor, görevi başında şehit düşen; aramızdan ayrılan güvenlik mensuplarımıza Allah’tan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında olan personele sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Escarus “Green Bond Principles” Danışma Kurulu’na 3. kez seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) iştiraki Escarus, 2023-2024 dönemi için üçüncü kez Yeşil Tahvil Prensipleri (Green Bond Principles-GBP) Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeşil tahvil ve sürdürülebilir finans dünyasındaki çalışma ve gelişmeler konusunda GBP İcra Kurulu'na görüş veren, sektörel deneyimlerini paylaşan bir yapı olarak görev yapan global organizasyonun danışma kurulu üyeliğine ilk kez 2019 yılında seçilen Escarus, 2023-2024 döneminde de danışma konseyinde yer alan 45 üyeden biri oldu.

GBP Danışma Kurulu, küresel piyasada sürdürülebilir finans alanında pazar farkındalığını ve erişimi artırarak daha fazla etkileşime imkan sağlama rolünü üstleniyor.

Üyeler gönüllü başvurular sonucunda, her yıl yenilenebilen bir yıllık dönem için İcra Komitesi tarafından seçiliyor. Seçimler, kurul üyeleri ve gözlemcilerinin yanı sıra, borsalar, veri sağlayıcıları, derecelendirme kuruluşları, dış incelemeciler, hukuk firmaları ve sivil toplum gibi kilit piyasa paydaşlarının dengeli bir temsiline dayanıyor. Danışma Kurulu, GBP İcra Komitesi'ni yeşil ve sürdürülebilir tahvil dünyasındaki güncel gelişmeler ve trendler konusunda bilgilendirme ve yönlendirme görevini üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, 2019 ve 2021'in ardından üçüncü kez GBP Danışma Kurulu'nda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kavak, “Her yıl seçimlerle yenilenen danışma kurulu, gelişmekte olan piyasalarda yeşil ve sürdürülebilir tahvil uygulamalarının çeşitlenmesi konusuna odaklanıyor. Bu doğrultuda biz de Escarus olarak, geniş bir coğrafyayı temsil eden çok sayıda ülke temsilcileri arasından belirlenen 45 şirketten biri olmayı başardık. Bu takdiri, TSKB'nin 40 yıla yakın zamandır kararlılıkla uyguladığı derin sürdürülebilirlik uzmanlığından beslenerek yenilikçi bir bakış açısıyla sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimize borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Danışma Kurulu'nda Escarus'u temsilen yer alan Escarus Direktörü Melis Bitlis ise, “Kurulda Escarus'a üçüncü kez layık görülen bu misyon, şirketimize duyulan güvenin de somut bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla sürdürülebilir finans dünyasını destekleyerek bu güveni ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen tüm gayretle çalışmayı sürdüreceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.