Vali Enver Ünlü 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliğine katıldı.

Tarih : 2017-10-17 / Kategori : Genel Haber

Vali Enver Ünlü  16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliğine katıldı.

         Vali Enver Ünlü, kendisini karşılayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, İl Milli Eğitim Müdür Murat Aydoğdu, öğretmenler ve kurum görevlileriyle birlikte okul bahçesini gezerek, beden eğitimi dersine katıldı.

 

            Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden valimiz, daha sonra etkinliğin yapılacağı konferans salonuna geçti.
             Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, konuşmaların yapılmasıyla devam ederek, valimizin öğrencilerle birlikte 16 Ekim Dünya Gıda Günü pastasını kesmesiyle son buldu.
            Vali Ünlü, burada yaptığı konuşmada ''Doğa, oluşumundan bu yana insanoğluna her zaman çok cömert davranmıştır. İnsan, beslenmesi için tüm gereksinimlerini doğadan karşılamıştır. Beslenmek, canlıların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için en önemli gereksinimdir. Beslenemeyen hiçbir canlı yaşayamaz. Bunun için de doğadaki kaynaklardan yararlanılır. Türkiye besin kaynakları bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Halkımız, yerine ve iklimine göre; çiftçilik, meyvecilik, sebzecilik, hayvancılık, balıkçılık yaparak geçimini sağlar. Elde edilen ürünlerin bir kısmı iç tüketimde kullanılır, Bir kısmı da dış ülkelere ihraç edilir. Dengesiz beslenme, insan sağlığını bozar. Sağlıklı beslenmek için besinlerin iyi bilinmesi gerekir. İnsan vücudu için hepsinin ayrı ayrı yararı vardır. Dengeli ve sağlıklı beslenme sağlığımız için önemli. Yaşamak için gıdaları yiyeceksiniz, yemek için yaşamayacaksınız. İşlenmiş gıdalardan da özellikle uzak durulması gerekiyor. Çocukların beslenme biçimi küçük yaşlarda şekilleniyor. Beslenme şekli insanların hayatlarını belirler. Çocuğu fast food ile ödüllendirmek yanlış bir davranıştır. Aileler süt ve yoğurt tüketimine ağırlık vermelidirler. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin 16 Ekim Dünya Gıda Gününü kutluyorum.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.
           Valimiz buradaki programın sonlanmasının ardından İnönü Anaokulunu ziyaret etti. 
            Okul öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Enver Ünlü, öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası