Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
VALİ DİRİM ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bartın Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Okunma: 4103

17.07.2018 12:49

Facebook'ta Paylaş

Düzenlenen yemeğe Bartın Valisi Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim, Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, protokol üyeleri,  Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok,  şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Dirim ve eşi Burcu Dirim masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazilerimizle yakından ilgilendi.

“Allah böyle acı günleri bu millete bir daha yaşatmasın”

Vali Dirim programda yaptığı konuşmada,  "Bu anlamlı günde 15 Temmuz münasebetiyle bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen bu programda birlikteyiz. Şehit yakınlarımızla ve gazilerimizle fırsat buldukça bir araya gelmekteyiz. Ancak bu buluşma tabiki  çok daha farklı. Çünkü 15 Temmuz’un 2. Yıldönümü. Türk milletinin dünya tarihine geçen topyekün kahramanlık gösterdiği direnişle  destanın yazılışının  2. Yılı. Cenab-ı Allah böyle acı günleri bu millete bir daha yaşatmasın. Ağır bedeller ödedik. 251 şehit verdik. İkibinden fazla gazimiz var. Onlardan biri Sabri kardeşimizde aramızda. Kendilerine katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceğine ipotek koymak isteyen hain unsurlar hakettiği cezayı buluyorlar, yargılanıyorlar. Türk milleti içindeki bu unsurlardan temizlendikçe güçleniyor. Türk milleti darbe girişimin hemen ardından kısa bir süre sonra hızlı bir şekilde toparlanmaya başladı. Bugün bölgesinde çok başarılı sınır dışı operasyonlar yapabilen ve   içindeki terörü de  mücadeleyi dışarıya taşıyan bir ülke konumuna geldi. Ben bu duygular içerisinde  sizlerle bir araya gelmekten dolayı memnuniyetimi  tekrar ifade ediyorum. Aziz şehitlerimizin çok değerli yakınları ve kahraman gazilerimiz bizim her zaman baş tacımızdır, sizlere her zaman minnet borçluyuz. Her zaman yanınızdayız ve olmaya da devam edeceğiz."dedi.

Vali Dirim tarafından programda ayrıca 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde Gazi olan Sabri Gündüz’e  onur beratı verildi.


Bartın Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlenen yemek programı yapılan dua ile sona erdi. 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin