Vali Çiftçi köylüyü dinledi

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu                kapsamda Vali Çiftçi dün Lüleburgaz ilçesine bağlı Alacaoğlu, Düğüncübaşı ve Oklalı köylerinde vatandaşla bir araya geldi. Köy sakinleri Vali Çiftçi ile dertlerini paylaştılar. Vali Çiftçi de o dertlere çare olmak için çaba sarf etti, çözüm için gereken talimatları verdi. Vali Çiftçi ayrıca gezi esnasında yaptığı değerlendirmede; “Trakya’da nüfus azalıyor.  Çoğu evde tek çocuk var. Böyle giderse 20 sene sonra köylerde kimse kalmayacak. Oysa Trakya insanı eğitimli. Ülkesine katkı sunan insan. Trakya halkının nüfusunun da artması gerekir” dedi…

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli’nde bulunan daire müdürleri Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ve Lüleburgaz daire müdürleri ile birlikte Lüleburgaz’ın Alacaoğlu, Düğüncübaşı ve Oklalı köylerini ziyaret etti.
İlk olarak saat 13.30’da Lüleburgaz Alacaoğlu’na gerçekleştirilen ziyarette Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’yi Alacaoğlu Muhtarı İbrahim Savaşçı ile birlikte Köy İhtiyar Heyeti karşıladı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, köyün sorunlarını Köy Muhtarı İbrahim Savaşçı ve köy halkından dinledi.
Köy Muhtarı İbrahim Savaşçı yaptığı konuşmada; “Köyümüzün giriş yolları kesme taş olursa iyi olur. Bunun dışında Düğüncübaşı ve Kayabeyli bağlantı yolları sıkıntı yaratıyor. Bunların yapılmasını istiyoruz. Köyümüzün nüfusu 500 kişi. İş imkanı olmadığı için nüfus azalıyor” dedi.
“Trakya insanı eğitimli, ülkesine katkı sunan
insandır”
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi de yaptığı açıklamada; “Trakya’da nüfus azalıyor. Çoğu evde tek çocuk var. Böyle giderse 20 sene sonra köylerde kimse kalmayacak. Oysa Trakya insanı eğitimli. Ülkesine katkı sunan insan. Trakya halkının nüfusunun da artması gerekir” dedi.
Karşılıklı sohbetin ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’ nin Alacaoğlu ziyareti saat 14.20’de sona erdi. Vali Orhan Çiftçi buradan Düğüncübaşı Köyü’ne geçti. Düğüncübaşı Köyü’nde Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’yi Köy Muhtarı Fikret İlhan ve Köy İhtiyar Heyeti karşıladı.
Burada yapılan sohbette Düğüncübaşı Köyü sakinleri köy içinden geçen kamyonlardan şikayetçi oldu. Köyün bağlantı yollarının sıkıntı yarattığını belirten Düğüncübaşılılar ziyaretten dolayı Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa ile daire müdürlerine teşekkür etti.
Düğüncübaşı köyünün ardından son ziyaret Lüleburgaz’a bağlı Oklalı Köyü’ne ziyaret yapıldı. Oklalı Köyü’ne yapılan ziyarette Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’yi Oklalı Muhtarı Celalettin Aygün ile Köy İhtiyar Heyeti karşıladı. Oklalı Köyü’nde vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, burada da nüfusun çoğalması gerektiğini söyledi. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, saat 16.00’da köy ziyaretlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol