Gazetecilerle skype üzerinden basın toplantısı düzenleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentteki ekmek fiyatları tepkisi hakkında görüş belirtti.

Van’da tartışma konusu olan ekmek fiyatlarının arttırılması konusuna değinen Vali Bilmez; “Aslında ekmeğe şimdi zam yapılmadı ancak birçok esnafın uygulamadığı zamlı tarifeyi şimdi uygulama kararı almasının zamanı doğru olmadı. Çevre illeri araştırdım, bize komşu 5 ilden sadece 1’inde ekmek fiyatları bizimkisinden ucuz. Diğer 4 il bizden pahalı. Ancak zamanlamanın doğru olmadığını belirtmem gerekiyor.” dedi.

“DENETİMLERİMİZ SÜRÜYOR”

Ekmek ve diğer açıkta satılan ürünlere el temasının olmaması gerektiğini, bu konuda ve fiyatlar konusunda yoğun bir çalışma ve denetim gerçekleştirildiğini anlatan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez; “Ekmek satışı, el değmeden yapılmalıdır. Bu konuda İl Gıda Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından da gerekli denetimler yapılıyor. Bu konuya da azami hassasiyet gösterilmelidir. Fahiş fiyat uygulaması konusunda da gerekli denetimler yapılıyor. Bu anlamda Van’ın sicilinin iyi olduğunu söylememiz gerekiyor. Yaptığımız denetimlerde bunu gördük ve fiyat artışı yapmayan esnaflarımıza da teşekkür belgesi verdik” diye konuştu. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber