reklam
reklam
DOLAR 32,5715 % 0.25
EURO 35,0004 % 0.05
STERLIN 40,7896 % -0.06
FRANG 35,7054 % 0.24
ALTIN 2.451,69 % 0,63
BITCOIN 64.357,99 0.032

Vali BİLGİN, Yardım Elini Uzattı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vali BİLGİN, Yardım Elini Uzattı
reklam

Vali BİLGİN, Yardım Elini Uzattı

Kırklareli’nin Merkez İnece Beldesinde ikamet eden Balcı çiftinin yangın sebebiyle evlerinin kullanılmaz hale gelmesi sonrası her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olan Vali Osman BİLGİN talimatlarıyla devletimizin şefkat eli anında uzanmıştır.

İnece beldesinde Yasin ile Yazgül Balcı çiftçinin evlerinde henüz bilinmeyen nedenle bir yılda 4 kez yangın çıktı. İki gün önce çıkan son yangında ev tamamen kullanılmaz hale geldi.

Her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yayında olan Valimiz Osman BİLGİN, üzücü olayı haber aldığı gibi yangın mağduru Yasin Balcı ile telefonda görüşerek, aileyi evleri onarılana ya da yenisi yapılıncaya kadar otelde misafir edebileceklerini belirtti. Yasin Balcı, evlerinin bulunduğu yeri terk etmek istemediklerini ifade etmesi üzerine Vali BİLGİN, çiftin geçici süre barınabilmeleri amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine çadır kurmaları için talimat verdi.

AFAD ekiplerince yangın mağduru aileye geçici olarak ikamet edecekleri çadır kurularak teslim edildi. Ailemize Türk Kızılay tarafından en kısa sürede yeni bir prefabrik ev kurulacak. Ardından İl Özel İdare ekiplerimiz, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ile aileye yeni, sağlam ve içerisinde her türlü eşyasının olduğu bir ev yaptırarak teslim edilecek.

Vali Osman BİLGİN yaptığı açıklamada; Valilik olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını, evi yanan ailemizin otelde kalmalarını teklif ettik ancak kabul etmediler. Biz de geçici süre barınabilmeleri için AFAD aracılığıyla çadır kurdurduk. Ailemize Türk Kızılay tarafından en kısa sürede yeni bir prefabrik ev yapılacak. Biz de evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aklınıza ne geliyorsa, buzdolabından, çamaşır makinesine tüm ihtiyaçlar giderilecektir. Ayrıca bir yardım kampanyası da başlatarak İl Özel İdare ekiplerimiz, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ailemize yeni bir ev yaptırarak teslim edecekler. dedi.

Yangın mağduru Yasin BALCI; "Köye geleli iki yıl oldu. Evimiz bir yılda dört kez yandı. 2 kez yandı kendi imkânlarımız ile söndürdük. 2 gün önce ise bir daha yangın çıktı onu itfaiye ekipleri söndürdü. Şimdi ise ev kullanılmaz hale geldi" dedi. BALCI kendilerine her türlü yardımda bulunan Valimi Sayın Osman BİLGİN’e teşekkür ederek, "Allah devletimizden razı olsun dedi.

 

 

Haber/Kaynak: Sınırkent