reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.750,00 -1.154

Vali BİLGİN, Vakıflar Haftasını Kutladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vali BİLGİN, Vakıflar Haftasını Kutladı
reklam

Vali BİLGİN, Vakıflar Haftasını Kutladı

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Vakıflar Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

Vali BİLGİN yayınladığı mesajında: “Toplumda yardımlaşma duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacı ile her yıl mayıs ayının ikinci haftası, Vakıflar Haftası olarak kutlanmaktadır.

 

Eğitimden, sağlığa, kültüre, şehirciliğe ve bayındırlığa kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi inkâr edilemez.

 

Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli bir değeri olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Milletimizin yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren vakıflar, birlikteliğimizin güçlenmesini sağlamakta, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

 

Bu hafta vesilesi ile yılların yorgunluğuyla yıpranmış vakıf eserlerinin yeniden ayağa kaldırılması ve yeni fonksiyonlar kazandırılarak vatandaşlarımızın günlük hayatı içerisinde yer bulması, geçmişimize vefanın bir gereği olduğu kadar gelecek kuşaklara karşı bir sorumluluktur.

 

Vakıf kurumunun yaşatılarak geleceğe taşınması yönünden bu hafta yapılacak etkinliklerin önemli olduğuna inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle, Vakıflar Haftası’nın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent