• resmi ilanlar

VALİ BARUŞ'TAN YANGINZEDE AİLELERE ZİYARET

19/01/2018 11:00

Bolu Valisi Aydın Baruş, Mudurnu ilçesine bağlı Ordular Köyü ve Sürmeli Köyü'nde meydana gelen yangında evlerini kaybeden aileleri ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Mudurnu ilçesine giden Bolu Valisi Aydın Baruş, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Bolu AFAD Müdürü Cenk Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve ilgili kurumların yetkilileri ile birlikte ilk olarak Ordular Köyüne gitti.

 

Burada ilk olarak Ali Meşe'ye ait yanan evi inceleyen ve Köy Muhtarı Gürsel Demir ve köylülerden bilgiler alan Vali Baruş daha sonra Mudurnu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ailenin daha iyi şartlarda kalabilmesi için yaptırılan evi inceledi. Büyük bir bölümü biten evdeki çalışmaları inceleyen Vali Baruş, eksikliklerin tamamlanarak tüm tefrişatı ile birlikte evin aileye teslim edileceğini belirtti.

 

“BABAMI ÇOK ÖZLEDİM”

 

Vali Baruş, ziyareti esnasında Ali Meşe'nin oğlu Mustafa Meşe ile de sohbet etti.

Mustafa Meşe, Vali Baruş'un kendisine "Babanı özledin mi?" diye bir soru sorması üzerine duygulanarak ağladı. Mustafa Meşe'yi sakinleştirmeye çalışan Vali Baruş, "Babanın durumu çok iyi şu anda hastanede. Annen de iyi. Merak etme" dedi.

 

Mustafa Meşe’nin “Babamı görmek istiyorum. Abimi arayacağım, beni almaya gelsin” demesi üzerine Vali Baruş, “Hava çok kötü, kar yağıyor. Bolu’ya ben seni götürürüm. Babana bakmaya hastaneye beraber gideriz” dedi.

 

“DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARI İLE AİLEYE YARDIMCI OLUYOR”

 

Bir süre aile için yapılan yeni evde oturan ve yetkililerden bilgiler alan Vali Baruş, ziyareti ile ilgili basın mensuplarının sorularına istinaden yaptığı açıklamada, devletin tüm imkanları ile aileye yardımcı olduğunu belirtti.

 

Yangının, Ali Meşe'nin sobayı tutuşturmaya çalıştığı esnada meydana geldiğini ifade eden Baruş, “Evin ahşap olmasından dolayı ani bir yangın çıkıyor. Bütün köylümüz ve muhtarımız olay anında yangına müdahale etmişler. Çok şükür diğer binalara sıçramadan yangını söndürmüşler” dedi.

 

“KISA ZAMANDA BURADAKİ EKSİKLİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

 

Yangın esnasında Ali Meşe'ye, oğluna ve eşine  bir zarar gelmemesinin kendilerini mutlu eden husus olduğunu dile getiren Vali Baruş, “Maddi zarar her zaman giderilir, devletimizin imkanları geniş. Biz her türlü tedbiri alıyoruz. Ali Amcanın oturduğu ev eski olduğundan, Mudurnu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından muhtarımızın da yardımıyla, diğer yardımseverlerimizin de katkısıyla şu anda içinde bulunduğumuz ev inşa edilmiş. Yakın zamanda bu eve geçeceklermiş. Ancak eksikleri olduğu için henüz bu eve taşınmamışlar. Fakat durum aciliyet arz edince şimdi biz evin bütün eksikliklerini tamamlıyoruz. İlgili tüm kurumlar bütün imkanlarını seferber ettiler. Kısa zamanda buradaki eksiklikleri tamamlayacağız.” ifadesini kullandı.

 

 

 

Vali Baruş, yapımı devam eden ev içinde oturulur hale gelinceye kadar Ali Meşe ve ailesinin Bolu'da yaşayan akrabalarının yanında ikamet edeceğini belirtti.

 

“YAŞLI AMA KOCAMAN BİR YÜREĞİ VAR”

 

Ali Meşe'nin yangın esnasında çekilen bir fotoğrafı ile Türkiye gündemine geldiğini de sözlerine ekleyen Bolu Valisi Aydın Baruş, "Ali amca, o an çekmiş olduğu sıkıntıya rağmen, duymuş olduğu acıya rağmen, ne kadar merhametli olduğunu hepimize gösterdi ve bize bir insanlık dersi verdi. Çok yaşlı ama kocaman bir yüreği var. O zor anında bile hayvanlarına sahip çıkıp, kedisini yangından kurtarmış. Biz kendisinden insanlık adına çok büyük dersler aldık." şeklinde konuştu.

 

Vali Baruş, Ali Meşe'nin hayatının geri kalanını köyünde geçirmek istediğini ifade ederek, "Ali amca köyde yaşamını devam ettirmek istiyor. Evi de tam olarak hazır hale getirdikten sonra eşi ve oğlu ile birlikte yangında sağ kalan kedileri ile birlikte mutlu yaşamlarına devam edecekler." dedi.

 

Vali Baruş, Ali Meşe'nin köyde tek başına kalan oğlu Mustafa Meşe'yi de makam aracı ile babasının tedavi gördüğü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdü.

 

SÜRMELİ KÖYÜNDEKİ AİLE ZİYARET EDİLDİ

 

Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindeki heyet Ordular Köyü’nden il merkezine dönerken Mudurnu’ya bağlı Sürmeli Köyü’nde çıkan yangın sonucu evleri ve ahırları yanan Mahmut Erhan ve ailesini de ziyaret ettiler, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Sürmeli köyündeki ailenin yanına giden Vali Baruş, yangınzede aile Mahmut ve Sevgi Erhan’a geçmiş olsun dileklerini iletirken, yetkililerden çıkan yangın ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

 

Erhan ailesinin mağduriyetinin giderileceğini söyleyen Vali Baruş, yetkililere babasına ait evde ikamet eden Mahmut Erhan ve ailesinin hayvancılık yaptığı yere bir konteyner konulması ve acil ihtiyaçların temini için talimat verdi.

 

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: