Vali Baruş, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu

Vali Baruş, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu
Gündem 28.11.2019 15:40:00 3464 0

Malatya Valisi Aydın Baruş, ilçemizde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek devam eden yatırımları inceledi.

Vali Baruş, ilk olarak Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonunda ilçenin altyapı ve genel durumu hakkında düzenlenen toplantıya katıldı.

‘30 Yapraklı Gülşehir’ diye nam bulan ve Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) hazretlerinin bu güzel beldesinde olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Baruş, “Burada tüm kamu idarecilerimizle muhtarlarımızla bir araya geldik. Amacımız, devletimizin olanaklarının faydalı bir şekilde kullanarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve devlete olan güvenini artırmayı amaçlamaktır. Darendeli hemşehrilerimizin burada yaşamaktan mutlu olacağı bir ortamın tesis edilmesi için hepimize önemli vazifeler düşüyor. Devletimizin bizlere sağladığı imkânlardan vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu her zaman istifade edebilmesini önemsiyoruz.” dedi.

Kaymakam Malik Çalışır da Vali Baruş’u Darende’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçenin sorunlarına ilişkin çözüm üretileceğini kaydetti.

Belediye Başkanı İsa Özkan ise valiliğin ve diğer kurumların el ele vererek ilçenin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Toplantıya katılan 67 mahalle muhtarı, mahallelerinin genel olarak yol, altyapı, içme suyu, ulaşım, trafik, sulama, imar, gibi konularda talep ve önerilerini anlattı.

“Okullarımızda önemli bir güvenlik problemi yok”

Vali Baruş, toplantı sonrası Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesinde okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi.

Baruş, burada yaptığı konuşmada okullarda eğitim esnasında karşılaşılan güçlükleri, yetersizlikleri çözmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantıda okul ve öğrenci güvenliği, öğrencilerin okullara ulaştırılması noktasında servislerde yaşanan sorunlar, çocukları tehdit eden madde bağımlılığı ve zararlı kişiler ile mücadele, maddi durumu yetersiz çocuklarımızın sınavlara hazırlanması için destek kursları düzenlenmesi gibi konulara değinen Vali Baruş, Okul Aile Birliklerinin önemli olduğuna belirterek, başkanların istek ve önerilerini dinledi.

Okul aile birliği başkanları da madde bağımlılığı, çevre düzenlemesi, okul servisleri, kantin denetimleri ve okul güvenliği gibi konularda istek ve taleplerini iletti.

Vali Baruş’tan Hulusi Efendi Vakfı’na ziyaret

Malatya Valisi Aydın Baruş, beraberindeki heyetle birlikte ilçedeki ziyaret ve temasları kapsamında Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’na ziyarette bulundu.

Vakıf merkezinde gerçekleşen görüşmede Baruş, Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendiden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Darende’nin manevi kimliğinin korunmasına öncülük eden Hamidettin Efendiye ve vakıf çalışanlarına teşekkür eden Baruş, çalışmalarda kolaylıklar diledi.

 “Kaymakam ve Başkan’a hayırlı olsun dileklerini iletti”

Vali Baruş, geçtiğimiz günlerde ilçemize yeni atanan Kaymakam Malik Çalışır’a ve belediye başkanı seçilen İsa Özkan’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Yatırımları inceledi

Vali Aydın Baruş, 2020 yılının Şubat ayında tamamlanarak teslim edilmesi ön görülen Fizik Tedavi Hastanesi ve ödenek yetersizliğinden yarım kalan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu.

 Şehit aileleri ziyaret etti

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen programda, Diyarbakır’da 2015 yılında şehit olan Polis Memuru Adem Keleş ve yine 1992 yılında Diyarbakır da şehit edilen P. Onbaşı Mehmet Şevki Altun’un ailelerini ziyaret eden Vali Baruş, taziyelerini bildirerek şehitlerimizin aileleri ile bir süre sohbet etti.

Son olarak Baruş, restorasyon yapılması planlanan tarihi İbrahim Yusuf Paşalar Camii’ni inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Aydın Baruş’un Darende ziyaretine il ve ilçe protokolü eşlik etti.