Vali Balkanlıoğlu Muhtarlarla Buluştu.

Vali Balkanlıoğlu Muhtarlarla Buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleşen muhtarlarla buluşmak için Pamukova’ya giden Vali Balkanlıoğlu sorunları dinlerken başkanın müdahalesine tepki gösterip, görevini ve konumunu hatırlattı

VALİ UYARDI

Pamukovalı muhtarlar kendilerini dinlemeye gelen Vali Balkanlıoğlu’na bozuk yollarını ve toplanmayan çöplerini anlatırken İlçe Belediye Başkanı Cevat Keser, araya girince ortaya ilginç manzaralar çıktı. Vali Balkanlıoğlu muhtarlarla tartışan Başkan Keser’i uyararak toplantının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştiğini ve valilerin görevini hatırlattı. Vali Balkanlıoğlu’nun Keser’i uyarırken ‘Cumhurbaşkanımız belediye başkanlarının kulaklarından tutup kenara aldı’ cümlesiyle başlaması dikkatlerden kaçmadı.

YOLUMUZ BOZUK

Vali Balkanlıoğlu’nun muhtarlar ile bir araya geldiği toplantıda Mesuriye Muhtarı Kenan Pir, “Mahallemizin yolu iki şehri birbirine bağlayan yol. Yolumuz zayıf malzeme ile yapıldığı için hemen bozuldu. Mahalle yolumuz iki ili bir birine bağlayan alternatif yol. 1999 depreminde alternatif yol olarak kullanıldı. Yolumuz bozuldu Pamukova Belediyesi yama yaptı ancak o da yeterli gelemedi. Bizim yolumuzun grup yolu olmasına rağmen nasıl ilçe belediyeye kaldığını anlayamadık. Yolun Büyükşehir Belediyesine geçmesini ve 2018 yılında genişletilerek tekrar asfalt yapılmasını istiyoruz “ dedi. Başkan Keser “ Bu sorunları burada gündeme getirmeyin. Bu konu Sayın Valimizle ilgili değil.. “

BAŞKANI KÖTÜLEME FIRÇASI

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Mesuriye Muhtarı Kenan Pir’e Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu kötülediği gerekçesi ile tepki göstererek “ Vali beyin yetkileri başka. Bu sorun bizle ilgili sorun. Kalkıp ta burada bu sorunları gündeme getirmeyin. Zeki Toçoğlu gece gündüz çalışıyor. Bu konu Sayın Valimizle ilgili değil “ sözlerine Vali Balkanlıoğlu tepki gösterdi.

VALİNİN STATÜSÜNÜ BİLMİYORSUN

Vali, “ Başkan sen valinin statüsünü, durumunu, konumunu bilmiyorsun.. “Vali Balkanlıoğlu başkanın bu sözleri üzerine “ Bir saniye başkan sen valinin statüsünü, durumunu, konumunu bilmiyorsun. Vali İlde devletin temsilcisi, biz Cumhurbaşkanı adına buradayız. Cumhurbaşkanı belediye başkanlarını kulağından tuttuğu gibi kenara atıyor. Bize tembih etti. Belediye melediye dinlemem. Siz dinleyin vatandaşı, sorunları gereken yerlere bildirin yapmazsa bize yaz diyor. Biz hem devleti, hem hükümeti temsil ediyoruz. Her bakanın ildeki temsilcisi validir. Dolayısı ile biz burada hükümeti temsil ediyoruz. Hiç fark etmez burada hangi görevli ile ilgili olursa olsun, bu büyükşehir belediye başkanı da dahil rahatlıkla söyleyebilir biz büyükşehir belediye başkanına iletiriz “ dedi.

ÇÖP POLEMİĞİ

Teşvikiye Mahalle Muhtarının çöplerimiz toplanmıyor şikayetine Başkan Keser, cevap verirken, muhtarlara dönüp “ Çöpleriniz toplanıyor mu? “ diye sordu. Başkan Keser “ Tüm mahallelerin çöpleri toplanıyor da 33 muhtardan bir tanesininki mi toplanmıyor “ diye sorunca, Akçakaya Muhtarı Osman Işık “ Benim köyün çöpü de toplanmıyor “ cevabını verince, Keser “ Sen zaten köyde oturmuyorsun ki “ dedi. Bu sözler üzerine Akçakaya muhtarı Osman Işık Belediye Başkanı Cevat Keser’e “ Sen benim köyde oturmadığımı biliyor musun? Kanıtlaya bilecek misin.?Kanıtlaya biliyor musun ? Kanıtlaya biliyor musun? “ diyerek sert tepki gösterince araya yeniden Vali irfan Balkanlıoğlu girdi ve muhtar Işık ile Başkan Keser’i karşılıklı konuşmamaları konusunda uyardı.

Başkan Keser Akçakaya Mahallesine vatandaşların isteği ile gerekli yardımların yapıldığını, yapılan yardımların kayıtlı olduğunu ve vatandaştan yapılan yardımlarla ilgili imza aldığını, siyaset yaptıklarını ileride inkar edebileceklerini söyledi.(Pamukovahalk)

Yayınlama: 29.11.2017
Düzenleme: 04.12.2017 10:44
1.145
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Harun dedi ki:

    Günün en güzel haberi bu işte