Aktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni kurarak bizlere en değerli mirası bırakan, milletimizin bağımsız yaşamasını her şeyin üstünde tutarak, büyük mücadeleyi başlatan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde Ata´mızı özlem, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir.

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk´ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz ve diğer tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.