Vali Aktaş, Kayak Tesisindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Vali Aktaş, Kayak Tesisindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Yayın: 27.05.2017 00:27
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, yapım çalışmaları devam eden Keltepe Kayak tesisinde incelemelerde bulundu.

Vali Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı SporGenel Müdürlüğü Makine Mühendisi Hasan Sağlam’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Aktaş’a, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin de eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de yapay zeka alanında yapılan çalışmalar ele alındı

Yayın: 26.04.2024 22:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen toplantıda, yapay zeka alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, KBÜ Senato Toplantı Odası’ndaki programda, yapay zeka alanına ilişkin projeler üretilmesi, sektörel işbirlikleri ve farklı üniversitelerle ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi konuları ele alındı.

Kırışık, toplantıda yaptığı konuşmada, yapay zekanın eğitim, teknoloji, sağlık ile sosyal alanlardaki yenilikleri ve gelecek vizyonunu ele almak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Yapay zeka sayesinde, gelecekte dünyanın bambaşka bir hale geleceğini aktaran Kırışık, yapay zekanın bütün sahaları tutacağını, her sahaya tam bir kontrol ve baskı oluşturacağını öngördüğünü kaydetti.

Daha sonra yapay zeka alanında KBÜ’de görevli bilişim personelleri ile ortak bir vizyon oluşturma, bu alandaki gelişmeleri teşvik etme, açılacak bölümler konusunda yol haritasını belirleme, çalışma gruplarıyla yapılacak işlemler ve adımlar konuşuldu.

Toplantıya, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Caner Özcan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsa Avcı ile yapay zeka alanında çalışmalar yürüten akademisyenler katıldı.