VALİ AHMET HAMDİ NAYİR HACI ADAYLARINI UĞURLADI

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2017 - Perşembe - Güncelleme: 17.08.2017 11:31:50
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2746 okunma
Google News


Hac ibadeti için kutsal topraklara giden ilk kafile dualarla uğurlandı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gitme şansı elde eden hacı adayları için Kütahya Belediyesi Çinigar Şehirlerarası Otobüs Terminalinde uğurlama töreni düzenlendi. 

Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, müftü yardımcıları, hacı adayları ile yakınları katıldı. 

“BİN 250 KARDEŞİMİZ KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK”

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar bu yıl Kütahya il genelinden bin 250 kişinin hac vazifesi için kutsal topraklara gideceğini kaydetti. Hazırlar, “Bu yıl toplamda bin 250 kardeşimizi kutsal topraklara uğurlayacağız. Bekleyen kardeşlerimizin sayısı ise 29 bin 796. Dolayısıyla bu giden kardeşlerimiz aslında Kütahya’nın, milletimizin duasını, selamını götürecek. İnanan gönüllerin buradaki adeta temsilcileri olarak o mübarek beldeye gidecekler. Gitmek kadar o mübarek beldeye özlem duymak da sevmek de kıymetlidir. Cenab-ı Hakk o mübarek beldenin aşkını, sevgisini hiçbirimizin gönlünden eksik etmesin. Giden kardeşlerimiz o mübarek beldede şehrimize, milletimize, memleketimize dua etmeyi unutmasın. Rabbim şimdiden hacı kardeşlerimizin haccını hayırlı eylesin inşallah” dedi.

“KUTSAL TOPRAKLARA SELAMIMIZI GÖTÜRÜN”

Zafer Havalimanı’nın hacı adayları için büyük bir kolaylık olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Daha önce Kütahya’dan çok hacı adaylarımızı uğurladık ancak Ankara, İstanbul gibi hep farklı illere uğurlamıştık. Artık hacı adaylarımızı direkt Kütahya’dan Mekke’ye, Medine’ye uğurluyoruz. Hacı adaylarımız Zafer Havalimanı’ndan hareket edecek ve yaklaşık 4 saat sonra sıkıntı çekmeden kutsal topraklara ulaşacaklar. Hac bir meşakkattir, Rabbim o ibadetleri yaparken sizlere sabır versin, yapmış olduğunuz ibadetleri kabul buyursun. Bizlerden kutsal topraklara selam götürün. Oralarda yapacağınız dualarda ülkemizi, milletimizi ve İslam alemini unutmayın. İslam aleminin bu sıkıntılardan kurtulması için dua etmenizi istirham ediyorum. Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN İNSANLIK İÇİN DUA EDİN”

Bin 250 kişiyi hacca uğurlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, hacı adaylarından bütün insanlık alemi için dua etmelerini istedi. Hac vazifesini sağlık sıhhat içerisinde tamamlamalarını temenni eden Vali Nayir, “Yüce dinimizin 5 temel esasından biri hac vazifesini yerine getirmek üzere ilimizden bin 250 hacımızı bu sene kutsal topraklara yolcu edeceğiz. Bin 250 hacımızın yerinde olmak isteyen binler, on binler, yüz binler var. Her dönem yolcu ettiğimiz kişilerle birlikte bizler gönlümüzü onlara katarak, o kutsal beldeye sanki bizler de gidiyormuşuz gibi, onlarla birlikte hareket etmenin mutluluğunu yaşamak için bir uğurlama töreninde hep beraber olmaya çalışıyoruz. Bundan 300 sene önce bir şairimiz diyor ki; “Kime ki Kabe nasip olsa, Hüda rahmet eder. Her kişi sevdiğini, hanesine davet eder.” Sizler de bugün yolcu edeceğimiz ve toplamda göndereceğimiz bin 250 kişi Cenab-ı Hakk tarafından hanesine davet edilen kişiler olarak o rahmete nail olan kişilersiniz. Orada yapacağınız ibadetlerin, dualarınızın makbul olmasını diliyorum. Ülke olarak, bölge, dünya olarak, insanlık olarak sizlerin duasına fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda inanıyorum ki yalnızca kendiniz, aileleriniz için değil, bütün insanlık için güzel şeylere sebep olacak dualarınızı yapacak, esirgemeyeceksiniz. Sizlere sağlık ve huzur içerisinde ibadetlerinizi tam tekmil yerine getireceğiniz bir durumda, vazifelerinizi tamamlayıp ülkemize ve güzel Kütahya’mıza yeniden dönmeyi Cenab-ı Hakk nasip etsin. Dualarımızla, selamlarımızla birlikte bütün Kütahya’yı temsilen gönderdiğimiz hacılarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın duasının ardından ilk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Zafer Bölgesel Havalimanı’na uğurlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.