Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliği kapsamında ilçedeki özel sporcular ve diğer öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.



Amatör spor haftası etkinliği kapsamında Vakfıkebir ilçesindeki özel sporcularla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca Uzman Eğitmenlerle birlikte ilçe genelinde Basketboldan Bilek güreşine çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirilerek Amatör Spor Haftası ile ilgili farkındalık oluşturuldu.
ÇOK ÖZEL VE ÇOK GÜZELSİNİZ
Vakfıkebir İlçesinde Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan faaliyetler ile ilgili açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil şunları söyledi. Vakfıkebir İlçesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen spor şenliği etkinliğine özel eğitim çocukları katıldı.  Eğitmenler nezaretinde sporculara önce kültürfizik hareketleri yaptırıldı. Daha sonra çeşitli spor aktivasyonları gerçekleştirildiğini belirten Müdür Civil, Çok Özel ve Çok Güzelsiniz diyerek katılan tüm özel sporcuları kutladı. Farkındalık oluşturmak adına çok güzel ve özel bir gün geçirdik dedi.
Ayrıca Amatör Spor Haftası etkinliklerinin amacı hakkında da bilgi veren Müdür Yunus Ali Civil, “Amatör Spor Haftası kapsamında yapılan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, İlçe spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör branşlara gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması amacıyla ilçemizde olduğu gibi tüm yurt genelinde Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir” dedi.