Vakfıkebir'in gözbebeği olacak Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu, 23 Eylül 2019 tarihinde Kur’an eğitimi ve öğretimiyle şenlenecek.



Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, yapımı tamamlanan ve bu yıl eğitim-öğretime başlayacak olan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ile ilçe müftülüğüne bağlı tüm Kur'an kurslarında devam edecek olan Kur'an eğitimi ve öğretimi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
"EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ KUŞKUSUZ YÜCE ALLAH, SONRA DEĞERLİ VAKFIKEBİRLİ KARDEŞLERİMİZDİR…"
İlçe müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarının inşasında, bu kurslara müracaatlarda ve eğitim öğretimde en büyük yardımcılarının önce Yüce Allah, sonra değerli Vakfıkebirliler ve hayırsever vatandaşlar olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Kur'an-ın fazileti ve bu kurslarda verilen Kur'an eğitimi ve öğretiminin önemi ile ilgili şunları söyledi:
"Kur’an, insanları, Yüce Allah’a kul kıvamına getirmek için indirilmiş ilâhi kitapların sonuncusudur. Yaklaşık 15 asırdır, Müslüman toplumlar, ilâhi kılavuzun ilkeleriyle nesillerine karşı bu görevi yerine getirmeye çalışıyor.
Temelde eğitim, özelde de din eğitimi, fert ve toplumlar için hem hak hem de bir ödevdir. Devlet vatandaşına eğitim imkanı sağlamakla mükelleftir. Fertler ve toplumlar da kulluk gayelerine yönelik bu eğitimi minnet duygusuyla karşılayarak ondan en iyi şekilde faydalanacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığımız, 95 yıldır devletimizin verdiği yetki ve imkanla, Kur’an eğitimiyle ilgili kutsal görevi, il ve ilçe müftülükleri ile yurtdışı ataşelikleri vasıtasıyla yerine getirmeye çalışmakta, halkımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışmaktadır.
Vakfıkebir Müftülüğü kurulduğu ilk günden itibaren bugüne değin, Yüce Allah’ın adını yüceltme keyfiyetini ve yöntemini her yaştan kardeşlerimize öğretmeye çalışmaktadır.
Müftülüğümüz yetişkinlere yönelik ihtiyaç odaklı, Kur’an-ı ezberlemek isteyenlere hafızlık, okul öncesi din eğitimine yönelik 4-6 yaş Kur’an kurslarında 50 sınıfla ve ihtiyaç duyulan diğer yerlerde, bu yıl da aziz milletimize karşı görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaktır. Bu alanda en büyük yardımcımız kuşkusuz Yüce Allah, sonra değerli Vakfıkebirli kardeşlerimizdir.
Sözlerin en güzeli, disiplinin en faydalısı olan Allah kelamını insanlara öğretmenin ve onu yaşamalarına vesile olmanın ulviliğiyle bu hizmete odaklanan Kur’an kursu öğreticilerimiz ve cami görevlilerimiz, ihtiyaç olan her yerde bu hizmeti yerine getirmeye çalışacaktır. Talep eden kardeşlerimiz için camilerde küçük gruplar halinde yahut münferit olarak Kur’an öğretimi yapılacaktır. Biz de alanda bulunacağız. Eksiklikler, ihtiyaçlar giderilecek, Kur’an’a yaraşır bir eğitim gerçekleştirilecek inşallah."
"EĞİTİM KOMPLEKSİNİ, 23 EYLÜL 2019 TARİHİNDE KUR’AN EĞİTİMİYLE ŞENLENDİRECEĞİZ…"
2015 yılında temeli atılan ve büyük bir hayır seferberliği ile yapımı tamamlanan, Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nun bu yıl eğitim-öğretime başlayacağı müjdesini veren İlçe Müftüsü Köksal; "17 Eylül 2015 tarihinde, sade bir törenle temelini attığımız Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu eğitim kompleksini, 23 Eylül 2019 tarihinde Kur’an eğitimiyle şenlendireceğiz. O günü bütün kardeşlerimiz gibi ben de heyecanla bekliyorum. Bütün kardeşlerimizin iştirak edeceği özel bir açılış programını planlıyoruz, duyurusunu sonraki günlerde yapacağız. Ne büyük lütuf! Kavuşturan, tattıran Mevlâ'mıza şükürler olsun. Bizimle iş birliği yapan din görevlisi hocalarımıza, yardımlarını esirgemeyen Vakfıkebirli kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyor, sağlık-âfiyet niyâz ediyorum. Bu 4 yıllık seferberlik sürecinde yanımızda bulunan herkese bilhassa sesimizi, sözümüzü manşet yaparak geniş kitlelere ulaştıran Büyükliman Postası Gazetesi'ne özel teşekkür ve duâ borcumuz var." dedi.
"BENZERLERİNDEN FARKLI OLAN KURSUMUZ, EĞİTİMİYLE DE FARKLILIĞINI HİSSETTİRECEK…"
Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda, şimdilik 3 hafızlık sınıfı, 2 hafızlık temel eğitim sınıfı ile okul öncesi din eğitimine yönelik 4-6 yaş grubu öğrenciler için 6 sınıf ile eğitimin sürdürüleceğini ifade eden Müftü Köksal; "Projesi mimarisi ve iç birimleriyle benzerlerinden farklı olan kursumuz, eğitimiyle de farklılığını hissettirecek, terbiyeyi, eğitimi ve hayat disiplinini asıl kaynağı olan Kur’an’dan alan, davranış merkezli eğitimi öne alacak, iyi insan yetiştirecek inşallah." dedi.
"SERVİS İMKANI DA SAĞLANACAK"
"Toplamda 18 derslik, 40 yatakhane, 8 öğretici bürosu ile öne çıkan özellikleri ve 15 milyonluk maliyetiyle sadece Vakfıkebir’in değil Büyükliman Havzasını da aşan büyük bir alana doğrudan hizmet verecek olan Vakfıkebir'in gözbebeği Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksinde, 4-6 yaş öğrencileri ve hafızlık öğrencileri için servis imkanı da sağlanacaktır." diyen İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal; "Bir vesile 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının tüm çocuklarımıza ve okul öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını; hayır hizmetine öncü olan kardeşlerimize mükâfat, sağlık, âfiyet; geçmişlerine ve aziz şehitlerimize rahmet; her birimizin yetişmesinde emeği olanlara mağfiret ve rahmet lütfetmesini, yedi düvele karşı verdiği onurlu mücadelede devletimize ve güvenlik güçlerimize muzafferiyet ve muvaffakıyet nasip etmesini Yüce Allah’tan niyâz ediyorum." sözleriyle hayır duâ ve temennilerini paylaştı.