Vakfıkebir İlçesi’nde bulunan 12 Sivil Toplum kuruluşunun liderleri, Esnaf Odaları Başkanları Kadem Sağlam, Hasan Topaloğlu ve İsmail Hakkı Çobanoğlu’nun daveti üzerine kahvaltıda bir araya gelerek Vakfıkebir Tarihi’ne örnek bir not düştüler.


 
Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Kadem Sağlam, katılımcılara teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında, sadece Vakfıkebir için bir araya gelmenin önemine değindi. “Burası bizim geleceğimiz, daha iyi bir Vakfıkebir için neler yapabiliriz?” diyen Sağlam, “Vakfıkebir menfaatleri noktasında elbette ki siyasi partiler de siyasetini yapacaktır, farklı görüşler olacaktır ama özde Vakfıkebir olan noktada her birimize ne düşer? Birlik noktasında, ortak hareket noktasında nasıl hareket edebiliriz? Ana tema Vakfıkebir olan noktalarda bir bütünlük arz etme düşüncesindeyiz. Bu yüzden, çeşitli kitlelere hitap eden STÖ başkanlarıyla bir araya geldik. Önerilerinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Başkanlar da sırayla görüş ve önerilerini belirttiler.
 
Vakfıkebir Kadife Sofra’da düzenlenen kahvaltıya AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Saadet Partisi İlçe Başkanı Birol Yavuz, İYİ Parti İlçe Başkanı Alparslan Beşli, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Sadettin Çiçek, VAK-DER Başkanı Zülküf Çavdar, Ziraat Odası Başkanı  Muhammet Kılıç ve Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve basın mensupları katıldılar.