Gündem

Vakaların niye arttığı ortaya çıktı! Bilim Kurulu Üyesi açıkladı!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, özellikle İstanbul’da artan koronavirüs vakalarıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. İstanbul’da artan vaka sayısının en temel sebebinin ev partilerinin olduğunun altı çizildi.

AÇIK BİR ŞEKİLDE ARTTIRIYOR

Prof. Dr. Necmi İlhan, açıklamasında İstanbul’daki sosyal faaliyetlerin vaka sayısını arttırdığını belirtildi. İlhan, “Gördüğümüz kadarıyla İstanbul’daki sosyal faaliyetler, hafta sonu eğlenceleri, ev partileri, vakaları açık bir şekilde artırıyor” dedi.

Vakaların niye arttığı ortaya çıktı! Bilim Kurulu Üyesi açıkladı!

ŞİMDİ İSTANBUL VE DOĞU MARMARA YAŞIYOR

Dr. İlhan, Ankara’da Eylül başında görülen toplumsal değişikliğin İstanbul ve Doğu Marmara için şimdi yaşandığını şu sözlerle duyurdu:

“İstanbul ve doğu Marmara demek daha doğru olacaktır. Doğu Marmara’da iller arası geçişin özellikle İstanbul’a çok fazla olduğunu görüyoruz. İnsanlar İstanbul’da çalışıyor; Kocaeli, Sakarya’da ikamet ediyor ya da tam tersi. Bursa için de aynı şekilde. Bunun yanında Ankara’da bizim eylül başında gördüğümüz toplumsal değişikliği İstanbul ve Doğu Marmara şimdi yaşıyor”

Vakaların niye arttığı ortaya çıktı! Bilim Kurulu Üyesi açıkladı!

ANKARA’DA ARTIŞ BAŞLADI

Ankara’da yüzde 50 – 60’lık bir azalma olduğunu ancak Pazartesi gününden itibaren yüzde 4-5’lik bir artış olduğunu kaydeden İlhan, “Dikkatle takip ediyoruz. Ankara’da çok yoğun filyasyon yapılarak salgının üstesinden gelinmişti. Asıl salgın ile mücadelenin anahtarı filyasyon, sahadaki temaslıyı engellemek. Ankara’da kapalı alanlarda daha fazla bulunmak, evlerde cam açmamaktan kaynaklı bir artış söz konusu” açıklamasını yaptı.