SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vakalar Artıyor, Tedbirleri Bırakmayalım"

A- A+ PAYLAŞ

VAKA SAYISI 400'E YAKLAŞTI.. Malatya Valisi Aydın Baruş, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında bugünlerde vaka sayısında artış yaşandığını belirterek, vatandaşların sosyal mesafe- maske, el hijyeni gibi kurallara uyup tedbiri elden bırakmaması yönünde uyardı.  İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli de bir hafta öncesine kadar vaka sayılarında ciddi bir azalma görülürken bugünlerde yeniden artışa geçtiğini belirterek vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

“Kurallara uyulmadığı için arttı”

Vali Aydın Baruş, sosyal medya hesabı twitterde yaptığı açıklamada, Kurallara uyulmaması nedeniyle, son günlerde İlimizdeki Covid-19 vaka sayısı artmaya başladı. Lütfen kurallara riayet edelim. Maskeni Tak, Sosyal Mesafeye Dikkat Et” ifadelerini paylaştı.

“Kurallara uymazsak salgını bitirmemiz mümkün değil”

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ise sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kurallara uyulmadığı takdirde salgının bitmesinin mümkün olamayacağını söyledi. Prof. Dr. Bentli, “ Bir hafta öncesine kadar vaka sayılarımızda ciddi azalma görülmekteydi. Bugünlerde yeniden artışa geçti. Fiziki mesafe ve maske takma kurallarına uymadığımızda salgını bitirmemiz mümkün değil. Lütfen sabırlı olalım ve kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda büyük bir düşüş yaşanan salgında günlük ortalama 3-4 vaka tespit ediliyorken bugünlerde bu oranın 8-10 civarında olduğu kaydedildi. Malatya'da  covid 19 sebebiyle vaka sayısının da 400'e yaklaştığı öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

50 yorum yapılmış

  • derin (3 yıl önce)
    televizyonlara da düzgün eğitici filmler program lar koymuyorlar ,psokolijik boyutu zaten kötü işin birde ekonomik boyutu var , asgari ücretli ye yardım yapılmıyor , zaten aldığı para ne kadar ki asgari ücretlinin birde bu salgın çıkınca iyice kötü oldu , sosyal politikalar biraz daha arastirsa ihtiyacı olanı. ve AVM lerin açılması ni da anlamıyorum madem durum bu kadar ciddi ise acilmiycak dar mekanlar açılıyor, Park gibi piknik alanı gibi oksijeni bol yerler e gitmek yasaklanıyor. yasak olicaksa her yer e yasak olucak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem benli (3 yıl önce)
    Sayın Valim; bir çok şehir maskesiz sokağa çıkmak yasak derken Malatya da bu karara neden uygulanmadı diye sormak istiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Hekim (3 yıl önce)
    Salgını çok yakından takip eden bir hekim olarak sayın hemşehrilerimi uyarmak istiyorum; 1-Salgın henüz kontrol altına alınmış değildir. Maçlarda telafisi imkansız goller hep son dakikada yenir ve bu son dakika yenen golün faturası maçı kaybetmek olur. Salgını bu aşamada hekimler yenemez ancak siz yenebilirsiniz. Kuralları takmazsanız acısını siz ve aileniz çekmez masum kurallara uyan insanlarda çeker. 2- Yorgun ve yılgın bir toplum var aynı zamanda yorgun ve yılgın sağlık ekibi de oluşursa bu yıkıntının altından hiç kimse kalkamaz. Kesinlikle burnu tam kapatan maske ile sokağa çıkın- insanlardan en az 2-3 m uzak durun- El yıkamayı asla ve asla ihmal etmeyin. Riskli alanlardan uzak durun. Hastanelere eften püften sebeplerden gitmeyin.Hastaneler en yüksek bulaş riski olan alanlardır.Randevu alarak hastanelere gidin en kısa sürede hastaneyi terk etmeye bakın. 3- Kamu il yöneticilerinden salgının il bazında verilerin şeffaf paylaşımını talep edin. Riski ve iyileşmeyi afaki görmemek için bu olmazsa olmazdır. 4- Viral enfeksiyonlar en tehlikeli enfeksiyonlardır korunması, tedavisi iyileştikten sonra ne gibi sekeller bırakacağı net değildir.En iyisi yakalanmamaktır yakalanın nekadar hasar göreceği net değildir. 5-Malatya halkını çok gevşek görüyorum salgının direnci kırılmışken tekrar stresli günlere dönmeyelim. Hepinize saygı ve selamlar . Sizi seven ve korumaya çalışan dost bir Malatya’lı hekim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif Derin (3 yıl önce)
    Maalesef market ve fırın çalışanları da rehavete kapıldılar,özellikle Turgut Temelli caddesinde ve civarında maske ve eldiven takmayanlar, elini eldivensiz olarak ekmeğe sürenler,aynı eliyle önce parayı arkasından ekmeği tutanları görüyorum.Hava sıcaklıkları arttıkça bu iş iyice çığrından çıkacak gibi gözüküyor.Belediye zabıta ekiplerinin buraları denetlemesi ve ceza yazması gerekli çünkü maalesef bizim esnafimiz ancak böyle düzeliyor.Musterilerin, çalışanları ikaz etmesi iyi olurdu ama herkes sanki canından bezmiş veya olay buyumesin,basım ağrımasın diye kayıtsız kalıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    günlük olarak verirseniz vaka sayılarını o zaman daha inandırıcı olursunuz. bu tarz konuşmalardan bizim insanımız anlamaz... net kon7şmak lazım. net kararlar alıp uygulamak lazım. çarsıda milletin yarısı maskesiz dolaşıyor, denetim nerede..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Sayin valim yaklasik 25 gündür vakka sayisi azaldikca malatya halkindada gevşeme oldu bugun carsida mecburi is i cin gittim 20 yas alti çocuklar doluydu aksama kadar geziyorlardı daha MALATYA da vakka yok ken sokaklar bom boş tu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    İnsanlar maske takmaktan aciz. Dikkat ettim bir doblo araç sürekli maske takın sosyal mesafeyi koruyun, diye anons ediyor. Kimsenin umurunda deil.. Bu virüs bugün 60 vakaysa idaa ediyorum 5 gün sonra en az 300 kişi olucak.. Yazık Günah.. Uygula bakalım cezayı kimse yapıyor mu!! .. Ama nerde..... Afganistan, Pakistan buradan daha iyi.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup (3 yıl önce)
    Şu sokaktaki gençlere şaşıyorum hiç umurlarında değil ne maske nede sosyal mesafe var. Bunlar evlerine hastalık götürmekten korkmuyormu. Devletimiz fazlasıyla görevini yaptı yapmayana devam ediyor. Biz önce üzerimize düşeni yapıyormuşuz diye kendimizi eleştirelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamuran (3 yıl önce)
    Lokantaları denetleyin, berberleri denetleyin. Toplu taşıma araçlarını denetleyin. Çok zor değil , bulaşı ortamlarındaki tedbirleri artırın. Sonra keyfimize bakalım, göstermelik olmasın hiçbirşeyimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (3 yıl önce)
    Ayakkabıcı, pazarcı, kayısıcı, bakırcı, manavcı hiçbiri uymuyor. Yeni Camii, cezmi kartay, akpınar, babuktu komple kapatılmalı dükkanlar ile. Yeni camii tuvaletinin 3 metre önünden dahi geçilmiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    ben yerde alışveriş yaparken gayet kurallara oyuyurum ancak oymıyanları uyaryorum fakat dönüpte bana diyorlar korkuyorsan çarşıya gelme bırde bana sitem ediyorlar bunlara yüklü ceza yazilması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ÇELENK (3 yıl önce)
    İl Sağlık Müdürlüğü bu pandeminin Malatya halkı tarafından iyice kavranması adına ne yazık ki çok geç çaba sarf etmeye başladı. Umarım güzel Malatyamız en az zarar ile atlatır bu salgını.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (3 yıl önce)
    pazarlara aşırı kalabalık ve tedbir kurallara uymayan çok fazla kişi var ve bazı firınlarda uyanları bir tarafa para alan kişi ekme ğe aynı elle dokunmamalı .parmagını yalayıp poşet açan var halen ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Yazık çok yazık cehaletin bencilliğin bu kadarına pes diyorum, izmirde yaşayan bir Malatya'lı olarak. Biz aylardır evimizden çıkmıyoruz başka canlar ölmesin diye, insana sohbete hasret yaşıyoruz. Devlet elinden geleni yapıyor, gerisi biz de, biz dikkat edeceğiz, böyle devam edildiğisürece, vaka sayısı ve ölüm sayısı düşmez, daha ağır yasaklar gelir, öte yandan müslümanlıktan bahsederler kul hakkına girerler. Yazık ya 65 yaş üstü bunlar yüzünden aylardır ev hapsindeler, hala onların yasağı kalkmadı günah ya ben çok üzülüyorum bu yaş insanlara, evde hareketsizlikten ölecekler,. Psikolojileri mahvoldu bu insanların, bencillik yapmayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (3 yıl önce)
    Anlaşılamayacak bir durum yok! Herşeyi açık ve net. Bir de ben anlatayım. Denetim olmadığı için 20 ₺ lik bir ürünü Allah'tan korkmadan kuldan utanmadan haksız yere 40 ₺ satıyorlar diyor. Yani kim kime dum durmayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Bence il hıfzıssıhha kurulunun maskeyi her yerdezorunlu yapması gereklidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Bizler soluğumuzu zor alarak maskemizi takıyoruz õzellikle 25 40 yaş arası insanların çoğu maske takmıyor.Bazen sinirimden maskeyi kaldırıp yere çarpasım geliyor beni düşünmeyen toplumu ben niye düşüneceğim diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeter (3 yıl önce)
    Sayın valim iyi günler.. Kimse yasak dinlemiyor, hafta sonu yasağı devam etsin ve hafta içide belli saatten sonra akşamları çıkmak yasak olsun. İnsanlarımız evde durmuyor dışarıya çıkıyor biz çıkmadığımız halde onlar çıkıp eve geliyor tedbir alınamıyor lütfen rica ediyorum hafta içleride akşam 7-8 den sonra çıkmak yasak olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Devlet Elinden geleni yapti..daha fazlasi ekonomiyi sifirlarl...bundan sonra gorev kendini dusunen milletin..canini seven dikkat eder
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Şimdi kontrol altına alınmaz ise kayısı zamanı daha kötü olur. Bir an önce tedbirler alınmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Kontrolle görevli kişiler bir iki ana caddede gezip duruyor. Mahalle aralarına, site bahçelerine girin görün bakalım. Çoluk çocuk kaynıyor ne maske ne mesafe. Kimsenin umrunda değil yasak. Ondan sonra Malatyada vaka sayısı neden arttı demek tezat..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (3 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİHNİ (3 yıl önce)
    Sayın valim,bu konu sizlemidir bilemiyorumda.habu esnaf yokmu.virusu bahane fuarlarda şahane ne merhamet nede acımak tam zamanı diye 20 bin liralık 40 TL ye satılıyor.bu ne kadar doğrudur...?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)ZİHNİ isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ne diyorsun zihni? Acaba yazdığını kendin anladın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    bende bişey anlamdım yazılandan kimsenin de anlayacağını sanmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİHNİ (3 yıl önce)
    Sayın valim ve yetkili mülki amirlerim.sizlerki budenli ölümcül olan pandemi vakayı galiba bu Malatya vatandaşı pek anlamiyor,yada sende gibisi düşünüyorlar,valim geçen hafta sitmapinar pazarına 70 80 yaşlı dede ve nineler ben maskeli bunlar da böyle bir maske olamadan pazarda normal dolaşan olursa ,DEDİMKİ benim korunmak ne anlam ifade ediyor? Yani Malatya halkımız diyorki bize bişey olmaz buraya bu ölüm gelmez kafayı taşıyor.bunu yaşlisuda gel hel bu gençler,hele bu esnaf kuzu sarması görüyorum amirim bu muhabbet burada bitmez bu hastalıkta buradan gitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadriye (3 yıl önce)
    ? Vaka sayısı artan bir ilde kronik koah ve șeker hastasını ișe bașlatıyorsunuz.. Bu nasıl tezat bir durum.. Eși olarak bende evde kronik hastayım.. Akıl mantık dıșı uygulamalarınız var..
    0
    0
    Yanıtla
  • Onuncu Köy sahibi (3 yıl önce)
    Pandemi sürecinde her kısıtlama da polisi arayıp site içinde oynayan, dalaşan hiç bir kurala uymayan şahıslara kimse müdahale etmedi. Garibanın kafasına vurarak bu süreç atlatılmaz, şehir merkezini bürokrasi için göstermelik kapatmak da çözüm değildi bence
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    tedbir sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanlı (3 yıl önce)
    Yollara radar kurarak covid i yenemezsiniz. Tüm güvenlik personelini hatta yetmiyorsa kamu personelini alınan kararların denetimlerinde çalıştırmalısınız. Maskesiz caddede gezilmeyecek diye karar alıyorsunuz yetkililerin herhangi bir caddede bir tur atmasını tavsiye ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Oy kaybetme korkusu olmadan cezalar yazılırsa bak kimse dışarıda geziyor mu
    0
    0
    Yanıtla
  • Filiz (3 yıl önce)
    Sayin valim vallah malatyada hic dogru durut bi tedbir alinmiyo islanlara zorunlu maske olmasi lazim sokaklar carsi genc kayniyor cocuklar sokalarda biz evdeyiz uc aydir ama yasak konulan insanlar sokakta malatya bu gidisle baya fazlalasir azalmisken bazi kurallari koyacaktiniz insanlar anlamiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 yıl önce)
    Suç sizde siz tedbir alacaksınız vatandaşta uyacak çarşıda herkes maskesiz geziyor ceza yazilmiyor fırınların hepsi camdan satışı durdurdu içerilere giren çıkan belirsiz çarşının göbeğindeki marketler maskesiz çalışıyor yani uzun lafin kısası siz ceza yazacaksınız vatandasta uyacak mecburen radarı bırakıp bu işlere bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • elif berna (3 yıl önce)
    Çarşının göbeğinde(kayısı pazarının orada) tavuk pazarı diye bir yer var. Her yer pislik.Kokudan ve pislikten geçilmiyor.Yolun ortasında horoz-tavuk-hindi-kaz-ördek ve bunların pislikleri ile dolu.Bu kadar kötü koku-pislik-bakterinin olduğu bir yerde hiçbir önlem almazsan olacağı budur... Kimse vatandaşa kızmasın vatandaş kurallara uyuyor TABİKİ var olan kurallara. Var olmayan uygulanmayan,yürürlüğe koyulmayan kurallara kimsenin uyması beklenmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haftada iki gün çıkmasına izin verilen 18 yaş altı 7/24 site bahçelerinden içeri girmiyor özellikle t.ozal mahallesinde hemde hicbir kurala uyulmuyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eleşkirtli (3 yıl önce)
    Güngör ve yüzakı caddesi hayvan pisliği kokuyor, inşaat yol kapatmış yanında ahır ve saman yığını var, bunları kaldırtmak eleşkirt kaymakaminin işi mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman göresiye (3 yıl önce)
    Vaka artıyorsa sebebi basit önlemler ve yöneticilerdir
    0
    0
    Yanıtla
  • eğitimci (3 yıl önce)
    Malatya Belediyesi ne zaman ilaçlama yapmayı düşünüyor? Herkes evinde, hava sıcak kapı pencere açamaz olduk. Bu virüs devamlı mutasyon geçirdiği söyleniyor.Yarın böcek ya da sinekle taşınmayacapının kşm garantisini verebilir?.Değişik değişik böcek ve sinekler evimizde. İnönü Mahallesinde peyzajcıların yüzünden her yer sinek böcek. Madem bu işi yapıyorsunuz bari ilacı siz uygulayın....
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    İstanbul cikislilari teste tabi tutun negatif ise çıkışlara izin verin bakıyorum İstanbul'da diğer illerde yazliklarina gelenler denetimsiz,testsiz başı boş bırakılıyor sonra deniliyor ki covid 19 Malatya'da yükseliyor şakamı yapiyorsunuz,dalgamı geciyorsunuz maskesiz,mesafe kuralı uyumsuzluğu da cabası
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Ana caddelerde ve kalabalık sokaklarda ne kadar maske takan varsa o kadar da maskesi olmayan var, takanların bir kısmında da maskeler çene ve boyun aksesuarı olarak bağlanmış. Yöneticilerin bir an önce sıkı tedbirler alması gerekiyor. Ayrıca günlük test sayılarının arttırılması lazım, aksi takdirde bugüne kadar yapılan tüm uygulamaların sonu hüsran olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (3 yıl önce)
    Seyahat kisitlamasida kalktı bundan sonra bakın artislara herşey güllük gülistanlık ya bugün Malatya'da tespit edilen vaka 42 2./3. Dalga geliyor farkında değiliz
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (3 yıl önce)
    İstanbul'dan seyahat için çıkışların en erken 21 Haziran olması gerektiğini düşünüyorum,mademki izin verilecek en azından Anadolu'da vakaları patlatmak istemiyorsak, İstanbul'dan seyahat edeceklere Corona testi negatif çıkma koşulu getirilmesi gerekir.Benimki öneri,takdir yöneticilerimizin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bıktık (3 yıl önce)
    Memursen tokide çoluk çocuk yaşlısı genci dışarda polis geliyo geçiyo yoldan uyarısını da yapıyo ama kurallara uyan yok ne maskesi ne sosyal mesafesi hiçbirşey yok para cezasını uygulasınlar bakalım birdaha dışarı çıkabilecekler mi
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (3 yıl önce)
    1 Hazirandan sonra görün siz ortalığı, seyahat kısıtlaması kalkıyor, neredeyse her yer açılıyor. Bugün 1182 vaka olmasına rağmen. Eşe dosta sakınalım birbirimizden dediğimde, sanki küfür etmişim gibi tepki alıyorum. Tabii milletimiz en yüce millet olduğu için biz tedbiri onlara bırakıyoruz. En fenası da İstanbul'dan Anadolu'ya yayılanlar olacak galiba.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim tan (3 yıl önce)
    İnsanlar çaresiz psikolojisi bozulmuş bir şekilde dışarıda geZiyor, insanlarında anlıyorum ama devletin 15 gün insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kontrollü dışarı çıkma yasağı uygulanmazsa geçmez ama aşı olmadığı sürece bu lanet hiç bir zaman bitmeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)İbrahim tan isimli kullanıcı yorumuna
    Bugün iki defa evden çıkmam lazımdı her ikisinde de sokağa çıktıktan bir müddet sonra maskesiz olduğumu fark ettim 1 km yürüyüp eve gelip maske taktım bu durum psikolojimin pek yerinde olmadığının en açık göstergesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (3 yıl önce)
    Yeah
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas sikayetci!!!! (3 yıl önce)
    Sayin valim malatya merkezde maske takmayan insan cok fazla.lutfen bu konuda duyarli olun.polis memurlarinin yanindan geciyorlar maskesiz nedir insanlardaki bu rahatlik.kurala uymuyorsa cezalarini yazin lutfennn
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Vatandas sikayetci!!!! isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekten ruh saglimiz bozuldu neyin ne olacağı belli değil ilaç ve aşı dışında bu hastalığın tamamen ortadan kalkacağını zannetmiyorum üretim azaldığı için fiyatlar çok pahalı özellikle meyve ve sebze fiyatları almış başını gitmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    vatandaşta fazla bir tedbir goremiyoruz pandeminin yanısıra psikolojik sıkıntılarda baş göstermeye basladi konuşacak yazacak fazla bir şeyde yok sözün bittiği yerde yerdeyiz.
    0
    0
    Yanıtla