Vaka Sayılarında Rekor Kıran Artış!

İnebolu’da pozitif vaka sayıları son bir haftada patlama yaptı: Yeni vaka sayısı 100’e yaklaştı.

Vaka Sayılarında Rekor Kıran Artış!
banner13
banner3

İnebolu ilçemizde son bir hafta içerisinde vaka artışlarında rekor kıran patlama yaşandı.  İnebolu’da (iyileşenler hariç) yeni aktif vaka sayımız 100’e yaklaştı. Bu kişilerle temaslı hasta durumundaki 150’e yakın kişi de evlerinde karantinada tutuluyor.

İnebolu Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Serhat Beyan gazetemize koronavirüs vakaları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

‘’KORONAVİRÜS VAKALARINDA SON BİR HAFTADIR REKOR YAŞANDI’’ 

“ İnebolu’da Koronavirüs vakalarında son bir hafadır rekor kırıyor. İlçe merkezi ve köylerimizde vakada sayısında çok büyük bir ciddi artış yaşıyoruz. İnebolu’da (iyileşenler hariç) yeni aktif vaka sayışımız 100’e yaklaştı. Temaslı hasta sayımız ise 150’e yaklaştı.  Gece gündüz çalışarak bu vaka sayılarına yetişmeye çalıyoruz ve yetişmekte de çok zorlanıyoruz. Ekiplerimiz gece yarılarına kadar çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yine sabah 08:30’da mesaimize başladık ve ekiplerimiz ilçe merkezinde ve köylerinde yoğun çalışmalarına devam ediyorlar. Koronavirüs vakaların azalması gibi kestirilebilen bir durum yok. Koronavirüs vakalarında köylerimiz çok sıkıntılı durumda çünkü hiç uyarılara uymuyorlar, maske takılması gerekiyor. İnsanlarımız çarşı pazarda maske takıyorlar ve daha sonra birbirlerine misafirliğe gidiyorlar ‘o benim yakınım bir şey olmaz’ diyorlar ama bu evde olan bir virüs değil herkeste olabilecek bir virüs. ‘’

‘’TEMASLI KİŞİLERİN YÜKSEK ORANINDAKİ

TEST SONUÇLARI POZİTİF OLARAK GELİYOR’’

 ‘’ Hacıİbrahim Köyü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu İnebolu’ya bağlı Hacıibrahim Köyünün Merkez Mahallesi, Eğrioğlu Mahallesi, Karşı Mahallesi, Kuş Mahallesi olmak üzere 14 gün süre ile karantina altına alındı. Çünkü köy nüfusunun neredeyse tamamı ne pozitif nede temaslı gibi bir durum oldu. Temaslı kişilerin yüksek oranındaki test sonuçları pozitif olarak geliyor. Köyde bulaştırıcı çok yüksek durumda onun için daha fazla etrafa yayılmaması için Hacıibarahim köyünü karantina altına aldık.

‘’VATANDAŞLARIMIZ EV ZİYARETLERİNİ BIRAKSINLAR’’

Vatandaşlarımız maske, sosyal mesafe hijyen konusunda dikkat etsinler ve ev ziyaretlerini bıraksınlar. Vaka durumlarında çok büyük artış yaşıyoruz.

‘’HASTALAR TEMASLARINI DURUMUNU GİZLEMESİNLER’’

‘’Vatandaşlarımız temaslı durumunda, sağlık çalışanları ekiplerimize doğruyu söylesinler. Temaslı vatandaşlarımız sağlık çalışanları ekiplerimize soru sorduklarında doğruyu söylemekten kaçınıyorlar. Bizim en büyük sıkıntı yaşadığımız olay hastalarımızın temaslarını gizlemeleridir. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz hastalar temaslarını bizden gizlemesinler.’’

‘’FİLYASYON EKİPLERİMİZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR’’

‘’İnebolu’daki Filyasyon çalışmalarını İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi yürütüyor. Toplum Sağlığı Başkanı olarak çalışma görevini ben yürütüyorum. Bu görevin içerisinde 2 doktorumuz, 5 hemşiremiz, 3 tane de şoförümüz bulunuyor ve üç ayrı ekip olarak çalışıyoruz.  Ekiplerimiz vaka sayısına göre şuanda vaka sayısının çok fazla olduğu için üç ekibimizde durmadan sahada çalışıyor. Kişilerin kimlere temas ettiğini kimden virüsü kimden kapmış olabileceğini kimlere kaptırmış olabileceğini bulmak adına bu çalışmayı yapıyoruz. En çok zorladığımız şeyi ise burada kişilerin yanlış beyanlarını söylemesi. İşte bu yanlış beyanları ile cezai işlem uygulamak istemiyoruz. Ama eğer bu durum çok sıklaşırsa ve bize talimat gelirse bizde gerekli talimatı uygularız. Çünkü kişiler temaslarını gizlemeye devam ediyorlar. Sağlık ekipleri koronavirüs hastalarını her gün evlerinde ziyaret ederek nabız, ateş, oksijen durumu gibi sağlık kontrollerini yapıyor. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER