Hava Durumu

Vahim tablo!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlenen basın toplantısında vaka sayısının en fazla arttığı 5 ili açıkladı. Ankara’nın ardından vaka sayısının en fazla arttığı ikinci olan Gaziantep, tedbirlere en az uyan ve en fazla cezai işlemin uygulandığı il olarak öne çıkıyor. Gaziantep’e ilişkin yapılan son açıklama ile birlikte gözler Sağlık İl Müdürlüğü ve Gaziantep Valiliğine çevrildi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan verilerde, Gaziantep'te son 2 haftada her 100 bin kişiden 49'una Covid19 bulaştığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vahim tablo!

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün yapmış olduğu basın toplantısında Türkiye’nin Koronavirüs ile mücadelesini anlattı. Çarpıcı rakamların açıkladığı toplantıda Bakan Koca, Türkiye’de vaka sayılarının en fazla arttığı 5 ili açıkladı. Bakan Koca, Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır illerinde vaka sayılarının son iki hafta içerisinde artış gösterdiğini açıklamasının ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. Haftalardır, kent genelinde vaka sayılarının arttığı, hastanelerde doluluk oranlarının aşılmış olduğu, koronavirüs şüphesi ile hastanelere başvuran hastaların evlerine gönderildiğine dair bilgilere rağmen Gaziantep Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü sessiz kalmıştı.

EN YÜKSEK ORAN GAZİANTEP’TE

Bakan Koca’nın açıklamalarının yanı sıra, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve İngilizce olarak yayımlanan Covid-19 Türkiye Durum Raporu’nda Gaziantep’e ilişkin veriler yer aldı. Söz konusu verilere göre, Gaziantep’te son 2 haftada her 100 bin kişiden 49'una Covid19 bulaştığı belirtildi. Rapora göre en yüksek bulaşı oranı Gaziantep’te gerçekleşti. Bulaşı oranının en fazla gerçekleştiği iller de 2. sırada Diyarbakır ve 3. sırada ise Konya geliyor.

VALİ GÜL, SAĞLIK YÖNETİCİLERİ İLE SÜRECİ KONUŞTU

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül’ün kentteki sağlık yöneticileri ile bir araya gelerek Covid-19 Pandemisi ile mücadele kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, "İlimizde vaka artışları artmaya devam ediyor. Sağlık personelimiz canla başla çalışıyor. Çok kişiyle görüşüp maske, mesafe ve temizlik kuralına riayet edilmediği müddetçe başarılı olamayız. Sorun belli, çare belli; kendimizi disipline edeceğiz. Bana bir şey olmaz deme! Çok şey olur" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI UZUN SÜREDİR VAR OLAN GERÇEĞİ AÇIKLADI

Son açıklamalar ile birlikte Gaziantep’te salgının korkutucu boyutlara ulaşılmasından endişe duyan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası, yetkilileri ve vatandaşları göreve çağırmıştı.  Bakan Koca’nın açıklamalarını değerlendiren Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ramazan Sürücü, “Sağlık bakanımız uzun süredir dile getirdiğimiz ve talep ettiğimiz gerçeği nihayet bugün açıkladı, uzun süredir var olan gerçeği! ‘!Son zamanlarda salgında en çok artışın olduğu 5 ili, Ankara-Gaziantep-Bursa-Konya-Diyarbakır’ dedi. Saygı değer halkımız kentimiz hastanelerinde çok ciddi yer sıkıntısı yaşıyoruz. Hepimize çok ciddi sorumluk ve görev düşüyor.”

KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ

Sözlerini sürdüren Sürücü, “Yeni normal hayat kurallarına ciddiyetle uymak ve uymayanları uyarmak zorundayız. Kentimiz özelinde; 65 yaş üstü büyüklerimiz zorunlu olmadıkça asla sokağa çıkmayınız. Tüm yaş grupları Mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmayınız. Taziye, asker uğurlama, hasta ziyareti,  düğün-nikah törenleri, kapalı alanlardan uzun süreli kalabalık ortamlardan uzak durunuz. Kapalı kalabalık aile buluşmalarından kaçınınız.  Salgın sadece sağlık çalışanları ve resmî kurumların tek başına mücadelesi ile bitirilemez. Salgın kentimiz için can alıcı ve can yakıcı hızda devam ediyor. Lütfen kurallara uyalım. Maske-mesafe-hijyen” ifadelerine yer verdi.

KURALLARA EN AZ UYULAN KENT!

Koronavirüs Salgını ile mücadele sürecinde tedbirlere en az uyulan kent Gaziantep oldu. Geçtiğimiz aylarda uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, sosyal mesafe kurallarına uyulmaması nedeniyle en fazla cezai işlem Gaziantep’te kesildi. Kent genelinde maske ve sosyal mesafe konusunda denetimler devam ederken, araçta yolcu varken maske takmadığı tespit edilen üç ticari araç, 7 gün süreyle trafikten men edildi.

ASKER UĞURLAMALARI SÜRÜYOR

Kent genelinde asker uğurlama törenleri yasaklanmasına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Celp dönemi olması nedeniyle vatani görevini yapacak olan çocuklarını uğurlamak isteyen aileler, kalabalık gruplar halinde otogara akın ediyor. Geçtiğimiz gün objektiflere takılan görüntülerde, vatandaşların yasak ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.