VAHAP SEÇER-HALUK BOZDOĞAN KAVGASI BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER-HALUK BOZDOĞAN KAVGASI BÜYÜYOR!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, İl Danışma Kurulu Toplantısına katılmayan Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan’ı üstü kapalı “İl danışma kurulu toplantısına katılmayan siyasetçi benim gözümde eksik, yanlış siyasetçidir” diye eleştirdi.

SONER AYDIN

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP il ve ilçe başkanları, Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Başkan Vahap Seçer’le gerginlik yaşayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın toplantıya katılmaması ise gözlerden kaçmadı. Bozdoğan’ın “işlerinin yoğunluğu” nedeniyle toplantıya katılmadığı öğrenilirken, Başkan Seçer kürsüden sert eleştiride bulundu.

“BELEDİYE BAŞKANI GÖREVE GELMİŞ ‘BÜTÜN KERAMET BENDE’ DİYOR”

Danışma kurulu toplantısında kürsüye çıkan Başkan Vahap Seçer, sert ifadelerde bulundu. Uzun bir İlçe Danışma Kurulu toplantılarının ardından İl Danışma Kurulu toplantısı yaptıklarını belirten Başkan Seçer, üstü kapalı Haluk Bozdoğan’ı eleştirdi. Danışma kurullarının finalini yaptıklarını dile getiren Başkan Seçer, “Tüzüğümüz gereği yılın belli bir dönemleri bunları yapmak zorundayız. Ancak siyasetin temelinden gele, siyaseti iyi okuyan, siyaseti içselleştirerek yapan siyasetçiler danışma kurullarını, partinin son danışma kurulundan o gün yapılan danışma kuruluna kadar geçen sürede yaşanan konuları, sorunları tartışıp ortaya fikirler konulan toplantılar olduğunu bilir. Gerçekten içinde siyasetçilik olan, yaptığı görevi bir bürokratik görev olarak değil halktan aldığı yetkiyi halkı adına kullanan siyasetçinin hangi makamda olursa olsun bugün bu toplantıda yer alması gerekmektedir. İl danışma kurulu gibi önemli bir toplantıya iştirak etmeyen siyasetçi hangi seviyede olursa olsun benim gözümde eksik yanlış siyasetçidir. Belediye Başkanı göreve gelmiş ‘bütün keramet bende’ diyor. Parti yönetimi uyumayacak. Buradan sesleniyorum gereğini yapacak” ifadesini kullandı.

“İHANET ÇETELERİNİN ARDILLARI BU PARTİYE OY VERMEMİŞTİR”

31 Mart seçim sürecinde yaşananlara da değinerek parti içi yaşananları anlatan Başkan Seçer, “Önemli bir süreç yaşadık. 31 Mart seçimleri Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş tüm seçimlerinden farklı bir seçimdi. Ben Mersin Büyükşehir Belediyesinin başkan adayı oldum. Benimle birlikte 13 ilçede adaylarımızı belirledik. Bu başarı da kolay olmadı. Partisinin bu başarısında katkısı olan herkesi kutluyorum. Mersin önemli bir şehirdi. İttifakların dağılmasına neden olacak bir kent hüviyetinde idi. Burada bir ittifak olmadı. Seçim sürecinde çok önemli sorunlar yaşadık. Ama bütün bu zorlukları aştık. Ortada bir başarı var. Her zaman olduğu gibi engellerle karşılaştık. Onları sizlerin vicdanına havale ediyorum. Onlara rağmen bu seçimi kazandık. Sizlerin sayesinde kazandık. Bir miktar oy kaybettik. İhanet çetelerinin ardılları bu partiye oy vermemiştir. Faşist, ırkçı, mezhepçi kafalar bu partiye oy vermemiştir. Bu partiye oy verenler Cumhuriyet Halk Partili gerçek demokratlar, hak, hukuk, adalet diyenlerdi. Başta HDP üyeleri, diğer partilerden demokratik, sosyalist üyeler bize destek olmuşlardır. AK Partililerin oyu da vardı, İYİ Partililerin oyu da vardır. Bunlar geride kaldı. Artık konuşma değil iş yapma zamanı gelmiştir” dedi.

SEÇER’DEN DİSİPLİN ÇAĞRISI

Konuşmasında parti disiplinini işaret eden Başkan Seçer şunları söyledi: “Parti disiplinini önemsiyorum. Bu güne kadar yaşadığımız başarısızlığın temel sebebi kurumsal disiplinden uzak kalmamızdır. Bizim parti disiplinine bağlı olmamız lazım. Emek verenlerin ödüllendirilmesi lazım. Sadece seçimden seçime ortaya çıkan üyelerimizin dışında bizim temel ilkelerimizi benimsemiş kadrolara ihtiyacımız var. Artık yemek sofralarında siyaset yapma dönemi sona ermiştir. Artık Cumhuriyet Halk Partisi’nde bütün keramet bende dönemi bitmiştir. Birileri artık zorunlu emekli yapılmalı. Maddi açlık gösteren, kendine faydası olmayan kişinin bu kente ne faydası var.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA