Uzungöl´deki Yıkımlara Büyük Tepki!

Uzungöl´deki Yıkımlara Büyük Tepki!

İlçesindeki Uzungöl´de imar barışına aykırı yapılar yıkılmaya devam ediliyor.

Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden olan Trabzon´un Çaykara ilçesindeki Uzungöl´de imar barışına aykırı yapılar yıkılmaya devam ediliyor.

Uzungöl´de 48 yapının tamamen, 17 yapının ise kat eksiltmesi şeklinde olmak üzere toplam 65 yapı hakkında yıkım kararı alınmıştı. Yıkımlar sürürken, turizm amaçlı iş yeri ve evleri yıkılanlar basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi./resimler/2019-12/26/2133144533371.jpgKaradeniz´in gözde turizm merkezlerinden Trabzon´daki Uzungöl´de, imar barışına aykırı 112 kaçak yapıdan 95´i için yıkım, 17´si için de tıraşlanması yönünde karar alınmış, ekiplerde bu yapılarla ilgili alınan karar uygulanmaya başlanmıştı. 

Uzungöl´deki yıkımlar nedeniyle mağdur olduğunu belirten vatandaşlar bugün öğle saatlerinde Trabzon Valiliği önünde toplanıp basın açıklaması yaptılar. Toplanan kalabalık adına konuşan Hasan Düzgün, kanunlara saygılı olduklarını belirtip, imar plan notlarına aykırı olan binaların yıkımına karşı olmadıklarını, izinli binaların da yıkıldığını söyleyerek, Çaykara belediye Başkanı Hanefi Tok´u ağır bir dille suçladı./resimler/2019-12/26/2134599379198.jpgDüzgün ?Şimdi o bina yıkılırken, Suriye´den vatanını satarak kaçan adamlara her türlü imkan var ama Uzungöl´de evi yıkılan adama hali sorulmadı. Asıl mevzu bu. Biz buraya resim çektirmeye gelmedik. Bizden duyduklarınızı lütfen gerekli yerlere iletin.? Dedi. 

Belediye Başkanı Hanefi Tok hakkında da konuşan Düzgün ?Bunların tek sorumlusu Uzungöl´ün eski başkanı. 38 yıl ceza aldı kaçak yapılara izin verdi diye. Mevcut belediye başkanı 118 tane devletin kaçak dediği binaya izin vermiş, kendi iş yerinden malzeme satmış. Varsa yürekleri beni mahkemeye versinler.? İfade etti./resimler/2019-12/26/2135409067469.jpgDüzgün, ?Beton bina yapmayın dediler, yüksek kat yapmayın dediler. Mevcut plan notlarına göre yıkılması normaldir. 6 kat varsa 4 katı yıkılsın. 6 kata izin veren Çaykara Belediye Başkanıdır. Devletin kurumlarının tamamı bu bölgeyle ilgili bütün kurumlar ihmal davrandılar. Sizinle kavga etmek istemiyoruz. Ama gelin gereğini yapın. Biz imar plan notlarına aykırı yapılan bütün yapıların yıkılmasına bu halk karşı çıkmayacaktır. Ama arkadaşlar tamamı ahşap yapılmış bir binayı bile yıkmakla ne yapmak istiyorsunuz. Bu millet nerede yaşayacak. Biz kanunlara hiçbir zaman karşı gelmeyeceğiz ama bunun müsebbiplerini kimse unutmayacak. Belediye başkanı ilçe başkanı encümeni hiçbiri yok. Hepsi kaçmış. Neden kaçıyorsun. Bağıran vatandaşa hatasını söyleriz. Biz bunun için buradayız. İçişleri bakanı, murat kuruma sesleniyorum. Sizin gönderdiğiniz adamlar görevini yapmıyorlar. Masa başında oturup yanlış binaları yıktırıyorlar. Yıkım için gece yarısı Uzungöl halkına tomalarla su ve bibergazı sıkılması asla tasvip edilemez. Evleri yıkılan hiç kimse güvenlik güçlerine karşı çıkmamıştır,? dedi./resimler/2019-12/26/2136444068900.jpg 



İlginizi Çekebilir