Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu (KARGİF) Başkanı Levent Özden, erken seçim kararının iş dünyasındaki yansımalarını değerlendirdi. Türkiye'de siyasetin son 5 yıldır ekonomiyi seçim gündemleriyle olumsuz etkilediğini kaydeden Özden, "Siyasilerden talebimiz artık gündemin ekonomi olması" ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASI YORULDU

Erken seçim kararının ekonomiye olumlu ve olumsuz etkileri olduğunu kaydeden Özden, "Artık biz işlerimizi yönetmekte zorlanıyoruz. Haftadan haftaya değişen, tahmin dahi edemeyeceğimiz noktaya gelen siyasi gündemin ekonomide yarattığı majör değişiklikler yüzünden planlama yapamıyoruz. Yaklaşık 5 yıldır siyasi arenada yaşanan seçimler yüzünden iş dünyası yoruldu. Erken seçim kararı olumlu veya olumsuz bir şey diyemiyorum. Talebimiz siyasilerden, seçimlerden sonra gündem artık ekonomi olmalı. Yaşanan yüksek tansiyon dinip iş dünyasının yaşadığı olumsuz süreçle mücadele edecek hamleler yapılmalı. Özellikle yüksek faize ve yönetilmesi zor dolar kuruna çözüm bulunmalı. Bu ülkede artık 3 ay sonrasını planlamak çok zor. Biz de artık uzun vadeli plan yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İKTİDAR BİRLEŞTİRİCİ OLMALI

Seçimin yapılmasının belirsizlik ortamını ortadan kaldırması açısından olumlu olduğunu söyleyen Özden, şu şekilde sürdürdü: "Bu önü açık bir dönemi de beraberinde getirir. O sürecin de sağlıklı yönetilmesi gerekir. Artık biz iş dünyasının, vatandaşın ekonomik olarak içine düştüğü duruma kulak vermeli. Şahsi pozisyonları için değil de halkın genelini ilgilendirecek hamlelerde bulunmalarını istiyoruz. Muhalefetten yapıcı iktidardan da birleştirici tavır istiyoruz. Erken seçim hayırlı olsun sonucunu hep birlikte göreceğiz."

Zerrin SOMUNCU