ÜZÜM SORUNU BU KEZ DE VALİ’YE TAŞINDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.08.2016 - 14:59, Güncelleme: 24.08.2016 - 14:59
 

ÜZÜM SORUNU BU KEZ DE VALİ’YE TAŞINDI

Manisa İl genelindeki 16 ziraat odası başkanı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile bir araya gelerek; üzümde yaşanan sorunları masaya yatırdı. Vali Güvençer yapılan görüşmede; sorunun çözümü için Manisa'nın elinden geleni yaptığını, ancak ülke çapında adım atılması gerektiği görüşünü savundu.
Manisa Ziraat Odaları İl koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ile 14 ziraat odası başkanı Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Üzüm konusunun konuşulduğu ziyarette oda başkanları Vali Güvençer'e üzüm ve zeytinyağı hediye etti. Akbuğa, beraberinde Manisa’da görev yapan Ziraat Odası başkanlarıyla Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e üzümde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Manisa il genelinde 16 ziraat odasının bulunduğunu ve buralara 227 bin çiftçinin kayıtlı olduğunu kaydeden Akbuğa, ildeki toplam 5 milyon 140 bin dekar tarım arazisinin 800 bin dekarının sadece üzüm bağlarından oluştuğuna dikkati çekti.   ARTIK KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM İSTEDİLER Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğa, "Hem Türkiye'de hem de dünyada kuru ve yaş üzüm konusunda önemli bir il durumundayız. Türkiye'nin üzüm tüketiminin yüzde 80'nini, ihraç edilen üzümün ise yüzde 85'ini Manisa karşılıyor. Üzüm üreticisinin yaşadığı sorunlara artık köklü bir çözüm bulunması gerekir. Özellikle Okul Üzümü projesinin artarak devam etmesini ve projenin askeriyeye de yayılmasını istiyoruz" diye konuştu.   “ÇÖZÜM İÇİN ZAMAN GEREKLİ” Vali Mustafa Hakan Güvençer, üzüm konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, "Üzümle ilgili sorunlar hakkında elimizde yeteri kadar döküman, veri bankası, öneri, raporlar var. Kulis oluşturmak anlamında bir araya gelinebilir. Ancak sıfırdan başlamayacağız çünkü Manisa'nın yapması gerekenlerle ilgili yeteri kadar mutabakat sağlandı. Ülke genelinde yapılması gerekenler var. Sorunun çözüm noktası zaman alacak" diye konuştu.   “EN ÖNEMLİ UNSURUN PAZARLAMA VE KALİTE” Tarımdaki en önemli unsurun pazarlama ve kalite olduğunu belirten Vali Güvençer, üretilen ürünlerde kalite ve sağlığı yakalayan, ticari organizasyonu doğru yapanların mutlak suretle başarılı olacağını da sözlerine ekledi. Güvençer; “Bizim birinci öncelikli hedefimiz, kalite ve sağlıklı üretim, pazarlama imkanlarını doğru yapabilmektir. Bu adım adım olacak bir şey. Manisa üzümde Türkiye'de ve dünyada marka olmaya başladı. Dünya piyasası Manisa'nın tekelinde. Şu anlık çok büyük sorun yok ve bu sorunları aşacağımıza inanıyorum" dedi.    
Manisa İl genelindeki 16 ziraat odası başkanı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile bir araya gelerek; üzümde yaşanan sorunları masaya yatırdı. Vali Güvençer yapılan görüşmede; sorunun çözümü için Manisa'nın elinden geleni yaptığını, ancak ülke çapında adım atılması gerektiği görüşünü savundu.
Manisa Ziraat Odaları İl koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ile 14 ziraat odası başkanı Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Üzüm konusunun konuşulduğu ziyarette oda başkanları Vali Güvençer'e üzüm ve zeytinyağı hediye etti. Akbuğa, beraberinde Manisa’da görev yapan Ziraat Odası başkanlarıyla Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e üzümde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Manisa il genelinde 16 ziraat odasının bulunduğunu ve buralara 227 bin çiftçinin kayıtlı olduğunu kaydeden Akbuğa, ildeki toplam 5 milyon 140 bin dekar tarım arazisinin 800 bin dekarının sadece üzüm bağlarından oluştuğuna dikkati çekti.
 
ARTIK KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM İSTEDİLER
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğa, "Hem Türkiye'de hem de dünyada kuru ve yaş üzüm konusunda önemli bir il durumundayız. Türkiye'nin üzüm tüketiminin yüzde 80'nini, ihraç edilen üzümün ise yüzde 85'ini Manisa karşılıyor. Üzüm üreticisinin yaşadığı sorunlara artık köklü bir çözüm bulunması gerekir. Özellikle Okul Üzümü projesinin artarak devam etmesini ve projenin askeriyeye de yayılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
“ÇÖZÜM İÇİN ZAMAN GEREKLİ”
Vali Mustafa Hakan Güvençer, üzüm konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, "Üzümle ilgili sorunlar hakkında elimizde yeteri kadar döküman, veri bankası, öneri, raporlar var. Kulis oluşturmak anlamında bir araya gelinebilir. Ancak sıfırdan başlamayacağız çünkü Manisa'nın yapması gerekenlerle ilgili yeteri kadar mutabakat sağlandı. Ülke genelinde yapılması gerekenler var. Sorunun çözüm noktası zaman alacak" diye konuştu.
 
“EN ÖNEMLİ UNSURUN PAZARLAMA VE KALİTE”
Tarımdaki en önemli unsurun pazarlama ve kalite olduğunu belirten Vali Güvençer, üretilen ürünlerde kalite ve sağlığı yakalayan, ticari organizasyonu doğru yapanların mutlak suretle başarılı olacağını da sözlerine ekledi. Güvençer; “Bizim birinci öncelikli hedefimiz, kalite ve sağlıklı üretim, pazarlama imkanlarını doğru yapabilmektir. Bu adım adım olacak bir şey. Manisa üzümde Türkiye'de ve dünyada marka olmaya başladı. Dünya piyasası Manisa'nın tekelinde. Şu anlık çok büyük sorun yok ve bu sorunları aşacağımıza inanıyorum" dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.