Askeri Personel

Uzman Jandarmaların Astsubaylığa Geçişlerinde Yaş Düzenlemesi Yapılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinde uzman jandarmaların astsubaylığa geçişlerindeki yaş şartında düzenleme yapılması öngörüldü.

ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞTE YAŞ DÜZENLEMESİ

Konu ile ilgili olarak uzman jandarmadan astsubaylığa geçişteki üst yaş sınırı 31’den 35’e yükseltilecek. Bu kapsamda kendileriyle aynı statüdeki uzman erbaşlarla eşit hakka sahip olmaları sağlanması öngörülüyor. 

Genel Kolluk Disiplin Kanununda da düzenlemeler yapılacak. Buna göre şapkasız göreve çıkan, kılık kıyafetine özen göstermeyen, uyuşturucu madde ile mücadele etmesi gerekirken özendiren, yasal olmayan müşterek bahis oynayan, fuhşa karışan veya bilerek bu kişilerle irtibatlı olan personellere disiplin cezası verilecek.

Bu konu ile ilgili maddede şu ifadelere yer verildi:

“Madde ile, uzman erbaşların astsubaylığa geçişi ile uzman jandarmaların astsubaylığa geçiş şartlarındaki yaş farklılığının eşitlenmesi amacıyla düzenleme yapılmıştır.”

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

“NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Bir Yorum

  1. Normal alımlarda da 35 olsun askeri alımlarda da pomem de her yet de eşit olsun girelim yaş şartı düzenlensin artık