28-Mart-2024 11:13:45

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Uzlaşmalar başladı

Uzlaşmalar başladı

 

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı vatandaşların yüzde yüz onayı ile dönüşüm çalışmalarını sürdüren Gerede Belediyesi, geçen sene ön uzlaşmayı tamamlayarak topladığı talepler doğrultusunda konut ve işyeri sayılarını belirleyerek projesini Bakanlığa onaylatmıştı. Hazırlanan kesin yerleşim planını maket üzerinde hak sahiplerine göstererek kesin uzlaşma görüşmeleri başladı.

En kısa sürede tamamlanması planlanan uzlaşma görüşmelerinin ardından İlkbaharda yapım ihalesine çıkılması planlanıyor. Proje kapsamında; depreme dayanıklı konutlar inşa ederken yeşil alanlarıyla, yollarıyla ve parklarıyla Demirciler Mahallesi modern bir görünüme kavuşacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Altyapısı ve ulaşım meselesi olmayan, mahalle kültürünü koruyan Demirciler Mahallesi her yönüyle insanların yaşamak isteyeceği bir yer olacak. Hem fiziki, hem de sosyal açıdan kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Mahalleyi yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır. Mekan dönüşümdeki maksadımız ise sürdürülebilir şehircilik politikası ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımaktır”dedi.

Cevap bırakın