TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşmazlığın çözümü, Adana Hal Hakem Heyeti’

Adana Hal Hakem Heyeti 2'nci Başkanı Cahit İncefikir, üretici ve meslek mensupları arasındaki uyuşmazlıklarda, 67 bin 617 TL'nin altındaki her başvuruda hal hakem heyetinin yetkili olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2017 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2017 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uyuşmazlığın çözümü, Adana Hal Hakem Heyeti’

Uyuşmazlığın çözümü, Adana Hal Hakem Heyeti’

 

Serhat Şanlı

ADANA (İLKHABER) - Adana Hal Hakem Heyeti 2'nci Başkanı Cahit İncefikir, üretici ve meslek mensupları arasındaki uyuşmazlıklarda, 67 bin 617 TL'nin altındaki her başvuruda hal hakem heyetinin yetkili olduğunu belirtti.

Üretici ve meslek mensupları arasındaki uyuşmazlıklar hakkında açıklama yapan İncefikir;

‘’Adana Hal Hakem Heyeti, üreticiler ile meslek mensupları arasında ortaya çıkan uyuşmazlıklara çözüm bulmakla görevli ve yetkilidir. Bildiğiniz gibi Hal hakem heyetine başvurunun zorunlu olduğu uyuşmazlıklar için üst limit artırıldı. Hal hakem heyeti, mülki idare amirinin onayı ile başkanlığını illerde il müdürü veya en az şube müdürü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, belediye, Baro, Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası,  ticaret ve sanayi odaları, ve esnaf ve sanatkarların birer temsilcisinden oluşur." dedi.

Hal hakem heyetlerine başvurunun zorunlu olduğu uyuşmazlıklar için üst sınırın 1 Ocak 2017 itibariyle arttırıldığını belirten İncefikir;

‘’Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yer alan yüzde 3.83'lük yeniden değerleme oranı esas alınarak, üretici ve meslek mensupları arasındaki uyuşmazlık için belirtilen parasal sınır yılbaşından itibaren 67.617.79 TL'ye yükseltildi. Bu değerin altında bulunan uyuşmazlıklarda, hal hakem heyetlerine başvuru zorunlu oldu. Değeri bu tutarın üstündeki uyuşmazlıklarda hal hakem heyetinin vereceği kararlar, asliye ticaret mahkemelerinde delil olarak kullanılabilecek. Geçen yıl bu konuda bize yüzlerce başvuru yapıldı. Başvurular heyetimizce incelenerek, en ince noktasına kadar irdelendi. Dosyalar, gerek hukuki, gerek ahlaki, gerekse vicdani açıdan en doğru kararı vermek için tüm üyelerin huzurunda somut veriler ve koşullar göz önüne alınarak karara bağlandı. Heyetimize gelen bu başvurular için zaman zaman bakanlığımızdan da fikir beyan etmesini, kanunlar hakkında düşüncesini istiyoruz. Bu doğrultuda en hukuki en vicdani kararı alıyoruz."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.