phishing

Uysal: Hamasi nutuklarla gerçeği perdelemek istiyorlar

Uysal: Hamasi nutuklarla gerçeği perdelemek istiyorlar

Uysal: Hamasi nutuklarla gerçeği perdelemek istiyorlar
23 Şubat 2017 - 16:36

Uysal: Hamasi nutuklarla

gerçeği perdelemek istiyorlar

 

 

 

DP Lider Uysal; Yalvaç’ta AK Parti’ye yüklendi: yurt dışında propaganda yapılmasını kendileri yasakladılar. Şimdi diyorlar ki 'Biz propaganda yapamıyoruz.' İyi de beyim siz hukuku çiğniyorsunuz, kanunları çiğniyorsunuz, burada millete hamasi nutuklarla beraber bu gerçeği perdelemek istiyorsunuz

 

 

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik, "İşte Erzurum'da ip atanlar Ankara'ya geldiler kendi beka sorunları dolayısıyla bu iktidarın önünde havlu attılar" dedi.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi Çınaraltı Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Uysal, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda Türk demokrasisi, vatan ve millet için 'hayır' oyu verilmesini istedi. Uysal, Ak Parti ve MHP’nin ülkeyi bilinmeyen bir çıkmaza doğru sürüklediğini ifade etti.

 

BİR KİŞİNİN NEFSİNDE BİR SİSTEMİ DAYATIYORLAR

2010'daki referandumda "Gerekirse mezardakileri bile kaldırın, bu referandumda oy verin" denildiğini kaydeden Genel Başkan Uysal, "'Darbelerle mücadele ediyoruz, vesayet rejimini kaldırıyoruz' dediler, başaramadılar. Şimdi de geldiler yanlarına aldıkları Meclis’teki bir siyasi partiyle beraber bugün yeniden Türkiye'nin öncelikli ihtiyaçlarından daha ötede, 'Türkiye'de bir kişinin nefsinde bir sistemi, tek kişilik devlet teşekkülünü kurumsallaştıralım' diye bir gayret içerisinde olduklarını görüyoruz" diye konuştu.

Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandumdan sonra Avrupa Birliği’ne girişi de referanduma götüreceklerinin sinyali vermesine de şu sözlerle yanıt verdi:

 

 BAKANLARIN DOSYALARINI DA GETİRİN MEYDANLARA

 “Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediniz, suçüstü yakalanmış bakanlarınızı Meclis’te aklama yoluna gittiniz. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Avrupa Birliği’ni de 16 Nisan’dan sonra referandumla milletin önüne getireceğiz’… Peki, getirin ona da eyvallah, getirin. Sizden bir ricamız var; suç ortağı olarak aklamaya çalıştığınız bakanlarınızın dosyalarını da getirin meydanlara da milletimiz onların da vizesini versin.

Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizlere değinen Uysal, ‘'Diplomatik bir misyonla oralarda bulunmayan bakanlara konuşma izinleri verilmedi' diyorlar. Bu doğru mu peki? Bu,  yanlış. 2008 yılında bugünkü Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu hükümetin Meclis’e gönderdiği yasa tasarısında yurt dışında propaganda yapılmasını kendileri yasakladılar. Şimdi diyorlar ki 'Biz propaganda yapamıyoruz.' İyi de beyim siz hukuku çiğniyorsunuz, kanunları çiğniyorsunuz, burada millete hamasi nutuklarla beraber bu gerçeği perdelemek istiyorsunuz.”

 

BAHÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİ

Uysal, Şener Şen’in ‘Banker Bilo’ filmini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizi Avrupa’ya götüreceğim’ diyerek vatandaşlarımızın kamyonun kasasına doldurulup gecekondu semtine bırakıldığı gibi, bir yandan  Avrupa Birliği ile müzakere ediyoruz, bir yandan ülkemizi vesayetlerden kurtaracağız derken şimdi ülkeyi  Katar Limanına, Madagaskar Limanına demir attırdılar.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Genel Başkanı Gültekin Uysal, şöyle söyledi:

 

"Sayın Bahçeli, elbette insanların fikirlerini değiştirme hakkı vardır. Peki, siz neleri gördünüz de bu fikrinizden, parlamenter demokrasiden tek adam rejimini savunur hale geldiniz?

Dün bir televizyon kanalındaydım, spiker sordu 'Türkiye'nin bir beka meselesi var mı' dedi. Ben de orada söyledim, 'Türkiye'nin değil ama bu iktidarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sayın Devlet Bahçeli'nin kendi bekalarının sorunu olabilir ama bu milletin beka sorunu yoktur. 'MHP liderinin Erzurum'da 'idam gelsin' diyerek ip attığını hatırlıyoruz. İşte Erzurum'da ip atanlar Ankara'ya geldiler kendi beka sorunları dolayısıyla bu iktidarın önünde havlu attılar."

 

‘15 YILDIR ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?’

 

Genel Başkan Uysal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 “Türkiye’nin demokrasisini geliştirmek durumundayız. İfade edildiği gibi vesayetle mücadele edeceğiz diyenler, bir kişinin vesayetini kurumsal hale getirmek için Türkiye’nin önüne Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında dünya siyaset literatüründe genel geçer hiçbir çerçeveye oturmayan bir sistemi ortaya koydular. Yerli ve milli olacakmış, başka ülkelerin sistemine benzemeyecekmiş, peki benzemesin şekli, ama esası benzesin.  Demokrasilerin esası nedir?  Hiçbir gücün bir erkin, bir kuvvet unsurunun elinde birleşmemesidir, ne yürütmenin, ne yasamanın, ne yargının elinde birleşmemesidir.

 

‘SEÇİLME YAŞI AKIL BALİĞ DÜZEYİNE İNECEK’

 Geçen sefer 25‘e indirdikleri seçilme yaşını şimdi de 18’e indiriyorlar, bir dahaki sefere akıl baliğ düzeyine inecek haberiniz olsun. İnsanımızın aklıyla dalga geçiyorlar. 18 yaşında üniversitelerden mezun ettiğiniz insanlar iş bulamazken, analar babalar evlatlarının geleceğinden endişe ederken aklımızla dalga geçercesine diyorlar ki ‘gençlerimizin önünü açıyoruz’”

Genel Başkan Gültekin Uysal, Yalvaç’taki Açıkhava toplantısından sonra Eğirdir ve Isparta’daki programlara katıldı.●ARİF YAĞCI

YORUMLAR

  • 0 Yorum