Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray 2-0 geriye düşüp, Başakşehir seyircisi geçen yıl bu statta olduğu gibi yine ‘üç...üç...’ diye tempo tuttururken, aklıma İgor Tudor’un sözleri geldi...

        Ne demişti Tudor ?

        “Önümüzde 4-5 büyük maç daha var. Neler olacak göreceğiz. Bu maçları kaybedip şampiyon olacaksak, ben bunu tercih ederim.”

        Bak sevgili Tudor... Sen bunu kendine güvenmeyen, her yıl şampiyonluğa oynamayan, vasat bir takımın teknik direktörü olarak söyleseydin, tabii ki tercih edebilirdin. Ama Türkiye’nin en çok şampiyonluk yaşayan ve Avrupa’da kupalar kaldıran en büyük takımı G.Saray’ın hocası olarak söylediysen, tercih edemezsin. Sana bu tercihi ettirmezler!

        Burası G.Saray... Ve o G.Saray, her büyük maça sadece kazanmak için çıkar. Sezon sonunda şampiyon olur ya da olmaz. Ama önüne gelen her büyük maçta da sahadan başı önde böyle mağlup bir şekilde ayrılmaz. Hele hele Başakşehir gibi bir takımın seyircisine her maçta ‘3, 4, 5’ diye hiç bağırttırmaz! G.Saray’ın teknik direktörüysen, bu durumda utanması gereken ilk kişi sen olursun, sonra da oyuncuların.

        Gelelim maçta oynattığın, daha doğrusu oynatamadığın sistemine...

        Gerçi sen ‘sistemlere ve rakamlara da inanmam’ diyorsun ama her ne hikmetse her maçta bu rakamlarla bol bol oynamayı ve oyuncularının da aklını karıştırmayı çok seviyorsun. Bir hafta 4-2-3-1 oynatıyorsun, bir hafta 3-5-2, bir sonraki hafta 4-4-2...

        Sistemsizlik senin asıl sistemin olmuş da, haberin bile yok... İç saha da çift forvetle çıkmana kimsenin bir itirazı yok da, Başakşehir deplasmanına neyine güvenip de çift forvetle çıkıyorsun? Hadi gözünü karartıp çıktın diyelim. 76. dakikada 4-1 olana kadar neden oyuncu bile değiştirmeyi akıl edemiyorsun? Taraftarın bile olayı görüp ‘Rodrigues’ diye yırtınırken, sen Başakşehir tribünlerinin ‘5.. 5...’ diye bağırmalarından hiç mi utanmıyorsun?

        Onlar ‘beş... beş...’ diye bağırıp sen de gelen o golü seyrederken, ben de sana ‘altı’ diye bir hatırlatma yapayım... O ‘altı’ ne mi ? Adebayor’un Galatasaray’a her iki maçta da hat-trick yaparak attığı gol sayısı! Yazıyla altı, rakamla 6. Hadi geçen yıl senin takımın değildi, bahanelerle yırttın. Peki bu takım ve bu savunma kimin eseri?

        Son sözüm, maçları kazanırken iyi günde de doğruları göstermek adına eleştiriyoruz diye bizi düşman ilan eden ve taraftarın önüne atmaya çalışan G.Saray yönetimine... Çok para harcadınız, güzel transferler yaptınız, iyi bir takım kurdunuz ama bu takımın başına iyi bir teknik direktör ve iyi bir yardımcı antrenör almayı unuttunuz! Tudor’un sizi kandırdığı gibi büyük maçları kazanmadan şampiyon olunacağını sanıyorsanız çok yanılıyorsun. Onun söylediği o 4-5 büyük maçtan, sezonun ikinci yarısında 4-5 tane daha var, haberiniz olsun. Florya’daki futbol aklınız da bunu size söylemez. Geç olmadan uyandırayım dedim!

        Diğer Yazılar