Advert
as

Usulsüzlük İddiasıyla Bilirkişilere Suç Duyurusu

Usulsüzlük İddiasıyla Bilirkişilere Suç Duyurusu

Bozkanat Köy Sakinleri, kamulaştırma dosyalarında usulsüzlük yaptıkları iddia edilen bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundular.

Kamulaştırma dosyalarında usulsüzlük yaptıkları iddia edilen bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunan Bozkanat Köy Sakinleri, yapılan bu usulsüzlüklerin mahkeme tarafından görüleceğine inandıklarını belirtiler.

 

Konu ilgili açıklama yapan Bozkanat Köy Sakinleri, “Usulsüzlük yapan bilirkişiler şu anda yargılaması devam bedel tespit ve tescil davalarında bilirkişilik yapmaktadırlar. Bu bilirkişiler, acele kamulaştırma dosyalarında yaptıkları usulsüzlükler; veriler üzerinde oynama yapmak,  ağaçların sayılarını ve yaşlarını değiştirerek rapor farklı bir şekilde yazmak, değerli olan ağaçların kapladığı alan metrekarelerini düşürerek değersiz olan ağaçların kapladıkları alanların metrekareleri arttırarak tarlaların değerini düşürmek, delil tespit davasında yer almayan bir takım değeri düşük olan ağaçları sırf tarlaların değerini düşürmek için kapama bahçelere eklemek, daha önce Solhan'da yapılan tüm kamulaştırma dosyalarında hesaplama yapılırken Solhan İlçe Tarım Müdürlüğü maliyet cetvelleri kullanıldığı halde Bozkanat köyünde ise maliyet cetvellerini kullanmamak, Oymapınar ve Murat köyünde tarlaların yanında demiryolu ve tren istasyonu olduğu belirtilerek taşınmazlara %10 objektif değer atışı vurulduğu halde Bozkanat köyünde ise demiryolu ve tren olduğu hiçbir objektif değer dosyalara uygulanmamıştır. Bu bilirkişiler görevlerini kötü kullanarak mağdur olan köylülere daha fazla mağdur etmişlerdir. Bilirkişilerin yaptıkları bu usulsüzlüklere tarafımızca itiraz edilmiştir. Yapılan bu usulsüzlüklerin mahkeme tarafından görüleceğine olan inancımız tamdır. İş bu sebeple biraz saydığımız tüm usulsüzlükleri yapan bilirkişiler hakkında Bozkanat köylüleri olarak suç duyurusunda bulunduk yargı makamlarının sesimizi duyarak gereği yapacağından şüphemiz yoktur.”denildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum