USTA’DAN UYUŞTURUCU TEPKİSİ

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda artan uyuşturucu kullanımına ve satışına değindi.

USTA’DAN UYUŞTURUCU TEPKİSİ

KAYNAĞINA İNİLMESİ LAZIM

Uyuşturucu tehlikesinin ülkemiz açısından önemine vurgu yapan Usta, “Özellikle Samsun'da da uyuşturucuyla ilgili ciddi sorunların olduğunu burada ifade etmek isterim. Emniyet güçlerimiz mücadele ediyorlar. Ancak bu mücadeleler maalesef yetersiz kalıyor. Bunun kaynağına inilmesi lazım. Özellikle Canik ilçemizde daha da büyük bir sorun hâline gelmeye başladı bu uyuşturucu konusu. Sokaklarda satıcılar var, apaçık bir şekilde kullanıcılar var hatta silahlı kavgalar var, pompalı tüfeklerle sokaklarda gezildiği ifade ediliyor. Hele akşam vakitlerinde ana caddelerde dahi gezilemediğini bize oradaki arkadaşlarımız ifade ediyor. Hem asayiş açısından hem de bu temel sınır güvenliğinden başlayarak buna ilişkin tedbirler mutlaka alınmalıdır.” Dedi.

UYUŞTURUCU, TÜRKİYE VE SAMSUN'UMUZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KONU

Yerelde bir kısım şartlar da bu işi oluşturuyor diyen Usta sözlerini, “Örneğin Canik'te ifade edilen kentsel dönüşüm nedeniyle bazı mahallelerin boşaltıldığı ve buralarda da uyuşturucu çetelerinin örgütlendiği, oralarda barındığı söyleniliyor. Buralarda da belediyeler kendi arasındaki sorunları da hallederek büyükşehirle ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme açılması gereken alanların bir an evvel üzerine gidilmesi lazım; buralarda yuvalanmaların da önüne geçmemiz gerekiyor. Uyuşturucu konusu Türkiye'nin ve Samsun'umuzun önemli bir sorunudur.” Diyerek tamamladı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER