Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Usta Gazeteci Atlı ile Başkan Güngör’ün Mahkemesi Sonuçlandı

Usta Gazeteci Atlı ile Başkan Güngör’ün Mahkemesi Sonuçlandı
06.02.2020
A+
A-

Büyükşehir Belediyesinin “araç kiralama”sı hakkında yaptığı haber dolayısıyla Başkan Hayrettin Güngör tarafında mahkemeye verilen Usta Gazeteci Yener Atlı, “halkı ve çalışanları belediyeye karşı kışkırtmak” iddiası ile hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, Başkan Güngör’ün iddialarının “suç unsuru olmadığından” dolayı Usta Gazeteci Yener Altlı’nın beraatine karar verdi.

“Hayrettin Güngör, Mahkemeye Katılmadı”

Gazeteciyi suçlayarak mahkemeye veren Başkan Güngör’ün duruşmaya gelmediği dikkat çekti.

Ayrıca Başkan Güngör’ün göreve geldiği günden itibaren yerel basın konusunda hayata geçirdiği ilk icraat olarak bir gazeteciyi mahkemeye vermek şeklinde yorumlanan bu olay, gazetecinin beraati üzerine yapılan haksızlığı da gözler önüne koydu.

“Usta Gazeteci Yener Atlı”

Kahramanmaraş’ta üzeri örtülmek istenen birçok konuyu köşesinde kaleme alan Usta Gazeteci Yener Atlı, Büyükşehir Belediyesinin araç kiralaması hakkındaki bir yazı nedeni ile Başkan Güngör tarafından mahkemeye verilmişti. Yazıları ile okuyucuların takdirini alan usta gazetecinin Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından mahkemeye verilmesi tartışmalara neden olmuştu.

Usta Gazeteci Yener Atlı bugün görülen duruşmada beraat etti.

Edebiyatın başkenti olan Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği ender gazetecilerden olan Atlı, kaleme aldığı yazılarla gündem olmaya devam ediyor.

Yener Atlı Kimdir ?

17 Haziran 1966 Kahramanmaraş doğdu.

*1990 yılına kadar Ankara’da bazı gazetelerde muhabir olarak görev yaptı.

*1990–1993 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanı Basın Müşaviri olarak görev yaptı.

*Liberal çizgide yayın yapan Doğu Akdeniz Gazetesi ve marastimes Gazetelerinin kurucu sahipliğini üstlendi.

*Kahramanmaraş Galatasaraylılar Derneği Kurucu Başkanı ve bazı meslek kuruluşlarının üyesi.

*Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere bir çok ünlü devlet adamı, politikacı, sporcu ve sanatçı ile yaptığı röportajlar, değişik yayın organlarında yer aldı. Halen yapılan bu röportajların en iyileri derlenmekte ve kitap çalışması için editoryal hazırlık yapılmaktadır.

*”Avrupa Birliği Türkiye’sinde medyanın markalaşmaya katkıları” konulu bir araştırma raporu hazırlayarak Devlet Bakanı Sn. Kürşad Tüzmen’e sundu ve Gazeteciler Cemiyeti adına hemen ardından 16 Eylül 2004 tarihinde başta Devlet Bakanı Sn. Kürşad Tüzmen olmak üzere, TABA Başkanı Sn. Adnan Nas, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sn. Nazmi Bilgin, Sabah Gazetesi yazarı Sn. Yavuz Semerci, Hürriyet Gazetesi yazarı Sn. Vahap Munyar, Avea gsm Genel Müdürü Sn. Cahit Paksoy, TOBB Başkan V. Sn. Mehmet Balduk ve BİSSE Gömlekleri sahibi Sn. İbrahim Kefeli’nin konuşmacı olarak katıldığı bir panelin organizatörlüğünü yaptı.

*Temmuz 2005’te yayına giren planlanan www.diplomathaber.com isimli internet haber sitesinin Genel Yayın Koordinatörlüğünü yürüttü. yine aynı yıl içinde İngilizce olarak yayına başlayan sonradan Türkçe yerel haber portalına dönüştürülen www.marastimes.com haber portalını ve basılı gazetesini kurdu.

*2014 – 2016 yılları arasında Habertürk Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.

*1993 – 2012 yılları arasında T.C. Enerji Bakanlığı Elektrik Dağıtım Şirketinin Basın danışmanı görevini yaptı.

*Halen günlük olarak yayınlanmakta olan Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nin “Politika Caddesi” isimli sütununda ve maraspusula.com’da köşe yazılarına devam etmektedir.

*Cinius yayınlarından çıkan Politika Caddesi isimli kitabın yazarıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.