Sorular çok. Uzman da çok. Yorumda çok, analiz de çok Çok ama olanların adını koyanda yok. Herkes bağlı olduğu merkezin talimatına göre yorum, analizi yapıyor. Hedef şaşırtma, gizleme hepsinde ortak özellik.
Bazılarına göre terör saldırıları; istihbarat güvenlik zaafiyetinin sonucudur. Oysa Türkiye; ajanlar ülkesidir. Soğuk savaş döneminde olduğu gibi bugünlerde de ajanlar, Türkiye’yi mesken tutmuş durumdadır.

Birileri açılım diye yola çıkmıştı.
Birileri çok iyi şeyler olacak, demişti.

Sonra; ne kadar terörle içiçe olan varsa onlarla görüşmüşlerdi.
Sonra; terör uzmanı diye bir tane kişiyi sorgulamamış, bir tane kitap yazmamış, CIA, FBI ve MI6, Mossad eğitiminden geçmiş, yıkıcı ve bölücü ajan gazeteci ve akademisyenlerle hareket etmişlerdi.

Şimdilerde ise her kesimde şaşkınlık hakim. 10 yıl öncesinin sıfır terörü bugün ülkeyi sarmalamış durumda.

Oysa Proje yüzyıllıktı.
100 yıl önce; Kürt Teali cemiyeti kurulmuştu. İngiliz Muhipler cemiyeti faaliyetteydi.
İngiliz-Fransız odaklı isyanlar vardı. İsyanlar cumhuriyet döneminde devam etmişti.

İngiliz casus Lawrence; Arap dünyasını Türkler aleyhine örgütleyip isyan ettirirken, “Bir Kürt devleti kurabilseydim, Türkleri tarihten silecektim, başaramadım” diyordu.

ABD başkanı Wilson; kendi prensipleri adıyla Anadolu’da Ermenistan Kürdistan’ı içeren harita yayınlıyordu.

ABD kongresi tarafından ve NATO dergilerinde yayınlanıyordu.
Birinci ve ikinci Irak savaşı Kuzey Irak da güvenilir bölge oluşturuyordu.

Talabani teröristi Irak cumhurbaşkanı yapılırken, Barzani’ye Kürdistan kurduruluyordu.

Sonrasında ne oldu?
Arslan Bulut konunun perde arkasını kronolojik olarak yazmıştı. Hakkari’de 8 Türk askerinin şehit edilmesi olayını, kimileri sadece “Bir üst akıl, Türkiye’nin terör sorununu çözmesini istemiyor” şeklinde yorumluyor. O üst aklın kime ait olduğunu ise söylemiyorlar. PKK lideri Murat Karayılan, Avni Özgürel’e Oslo sürecini İngiliz istihbaratı organize etti, dedi.

Kuzey Irak Kürt özerk bölge lideri Mesut Barzani, CHP yöneticisi Mesut Değer’in de katıldığı KDP kurultayında diyor ki; Kerkük Kürdistan’ındır, bunu tartışmaya dahi açmıyoruz. Birleşik Kürdistan’ı oluşturmak istiyoruz. Kürtler parça parça olamazlar artık. Kürtler tek vücuttur ve dil ekseninde bölünemezler. Çok farklı lehçeler olsa bile, Kürtçe tek dildir.

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Pearson; Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu dahil Erzurum’dan Bağdat’a kadar uzanan toprakların tek bir ekonomik bölge olması gerektiğini söylerken, Barzani’nin İnternet sitesinde “Bu coğrafya, siyasi olarak da tek bir bölge olacak, Türk askeri işgal ettiği Kuzey Kürdistan’dan çekilecektir” diyordu.

Abdullah Öcalan tarafından da savunulan Mezopotamya Projesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Mezopotamya Havzası, bizim vizyonumuzdur görüşüyle benzer yaklaşım içindedirler. Türkiye-Irak ortak Bakanlar Kurulu toplantısında; aynı coğrafya, Mezopotamya Ekonomik Bölgesi, ilan edilmişti.

Birisi, Mardin’de açılım politikalarını kastederek, “Ok yaydan fırladı ve inşallah hedefine ulaşacak” açıklaması yapar.

CIA danışmanı Yahudi kökenli Henri Barkey; Pandora’nın kutusu açıldı, artık geri dönüş yok” derken, Kürtlerin artık Türkiye’nin her yerinde yaşadığını, bu sebeple yerel düzeydeki çatışmaların artabileceğini, ileri sürer.

ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Berna Keen merkeze çektiği acil ve çok gizli bir kripto’da; Türk Silahlı Kuvvetleri muvazzaf personeli ile ilgili plan uygulamaları, beklenen gelişmeler doğrultusunda oluşmaktadır. İnisiyatifleri nötrdür. Aksi gelişmeler hususunda herhangi bir emare bulunmamaktadır. Genelkurmay eski başkanlarının yargılanmaları hususunda hukuki alt yapı hazırlıkları tamamlanmak üzeredir. Yargılamalar hızlanacaktır. Profesyonel ordu çalışmaları tamamlanmak üzeredir, değerlendirmesi ile TSK’ya yapılacak operasyonda yer almıştı.

ABD’nin Kürt plânı ve Özerklik ilanı için işletilecek takvimle ilgili Kripto’da; Bağımsız Kürt milletvekilleri çok sert muhalefet yaparak bölgesel özerklik konusunda etkili bir konumda tartışmalı; yerel özerklik, mahalli idareler planlarına işlerlik kazandırılmalıdır, açıklaması da yer almıştı.

Bütün bunları kim nasıl ne şekilde yaptı, yaptırdı, yaptırıyor?

Bütün bunlar, kimin sorumluluğunda?
Ajan gazeteci, siyasetçi, akademisyen hedef şaşırttıkça, millet bu gerçekleri görmediği ve gereğini yapmadığı sürece Türkiye daha çok terör olayı yaşayacaktır.

Şimdi bu gerçekler ortada iken ABD-İngiltere-PKK ilişkileri ortada iken, Türkiye kimle nasıl ne şekilde mücadele edecek?

Günün Sözü: Akıllı bilgili insan öldükten sonra da saygıyla anılmaya çalışır.