Üsküdar’da usulsüz protokol

HABER MERKEZİ

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin Hukuk Komisyonu’na gönderilmeyip, AKP’lilerin meclis üyelerinin oylarıyla direkt karara bağlanan dosyalar dikkat çekiyor.

Meclis’te kabul edilen tekliflerden bir tanesi, Bulgurlu ile Ünalan Mahallesi’nde inşa edilen Üsküdar Bilim Merkezi’ne ilişkin. Bilim Merkezi’nin inşaatı için, Üsküdar Belediyesi ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında protokol hazırlandı. Bu protokol de komisyona gönderilmeden, Meclis’te kabul edildi.

uskudar-da-usulsuz-protokol-531085-1.
Banu Gün Öztürk

Üsküdar Belediyesi’nin protokol imzaladığı söz konusu vakfın mütevelli heyetindeki isimler ise dikkat çekici: AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar, Man Adası dekontları ile anılan Baykar Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar’ın vekili, Avukat Abdullah Demirhan, AKP’li belediyelerden milyonluk ihaleler aldığına dair haberler çıkan AKP İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Cemaleddin Aykan, aynı zamanda TÜGVA’nın da mütevelli heyet üyesi olan İsmail Erkam Tüzgen ve İkra Derneği Eğitimcisi Mücahit Haktanır, vakıfta mütevelli heyet üyesi olarak bulunuyor.

‘ÜSKÜDAR’DA GELİNEN NOKTA…’
Konuya ilişkin BirGün’e konuşan CHP’li Meclis Üyesi, Avukat Banu Gün Öztürk, şunları söyledi: “Belediyeler, Belediye Kanunun 75. maddesi gereği dernekler ve vakıflar ile ortak hizmet protokolleri düzenleyebilirler. Ancak bir yandan da hizmet verirken ve ortak hizmet protokolleri düzenlerken tüm bireylere, dernek ve vakıflara da eşit yaklaşmak zorundadır. Siyasi olarak ya da başka ortak noktalar üzerinden kurumların ayrıştırılması, ön plana çıkartılması insanların o belediye ile güven bağını kopartır. Üsküdar’da gelinen nokta budur.”