Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı çekmeköyde microblading çekmeköy

Bu haber kez okundu.

Üsküdar Çekmeköy metro hattı son durum ne zaman açılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar - Çekmeköy metrohattıyla ilgili bilgi verdi. Mevlüt Uysal en son yaptığı açıklamada, "Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metrosu sürücüsüz olduğu için test çalışmaları uzun sürdü. Vatandaşımız bu kadar sabretti en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı. Metro hattında; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alıyor.

Üsküdar Çekmeköy metro hattı ne zaman açılacak kullanılmaya başlandı mı? Binlerce vatandaş uskudar cekmekoy metro hattinin ne zaman açılacağını merak ediyor. Üsküdar Çekmeköy metro hattı nereden geçecek güncel bilgiler aksam.com.tr'de. Üsküdar metro hattı Üsküdar'dan başlayıp Çekmeköy'de bitecek. 30 dakika sürecek metro hattı sürücüsüz olacak. İşte metro hattının geçeceği duraklar: Üsküdar - Fıstıkağacı - Bağlarbaşı - Altunizade - Kısıklı - Bulgurlu - Ümraniye - Çarşı - Yamanevler - Çakmak - Ihlamurkuyu - Altınşehir - İmam Hatip Lisesi - Dudullu - Necip Fazıl - Çekmeköy Sancaktepe. Açılış tarihi sürekli ertelenen metro hattı için çalışmalar uzun süredir devam ediyordu. Uysal'ın açıklamasına göre, bu hat ilk sürücüsüz metro hattı olduğu için uzun süren testler tamamlandı ve önümüzde ay hizmete sunulması planlanıyor.

ÜSKÜDAR- ÇEKMEKÖY METRO HATTI NERELERDEN GEÇECEK?

Üsküdar metro hattı Üsküdar'dan başlayıp Çekmeköy'de bitecek. 30 dakika sürecek metro hattı sürücüsüz olacak. İşte metro hattının geçeceği duraklar: Üsküdar - Fıstıkağacı - Bağlarbaşı - Altunizade - Kısıklı - Bulgurlu - Ümraniye - Çarşı - Yamanevler - Çakmak - Ihlamurkuyu - Altınşehir - İmam Hatip Lisesi - Dudullu - Necip Fazıl - Çekmeköy Sancaktepe

İLK SÜRÜCÜSÜZ METRO HATTI

Açılış tarihi sürekli ertelenen metro hattı için çalışmalar uzun süredir devam ediyordu. Uysal'ın açıklamasına göre, bu hat ilk sürücüsüz metro hattı olduğu için uzun süren testler tamamlandı ve önümüzde ay hizmete sunulması planlanıyor.

16 İSTASYON BULUNACAK

Metro hattında; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alıyor.

ÇAKMAK'A KADAR OLAN BÖLÜMÜ AÇILACAK

Metro Hattı'nın Çakmak'a kadar olan kısmının açılışı gerçekleşecek.

ADAYLIĞI SORULDU: KAMUOYU KARAR VERECEK

Florya'daki Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda soruları yanıtlayan Başkan Uysal, 2019 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruya "Buna kamuoyu karar verecek. Bu süreç içerisinde yaptıklarımıza bakacaksınız, İstanbul halkı, 'Mevlût Uysal aday olursa seçeriz' diyorsa aday oluruz. Ama 'seçmeyiz' diyorlarsa da ısrar edecek halimiz yok" şeklinde yanıt verdi.

"ERKEN BİTMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Mevlût Uysal, İstiklal Caddesi'nde yapımı devam eden alt ve üst yapı ile çevre düzenlemeleri çalışmalarının ne zaman biteceğiyle ilgili bir soru üzerine, "Her nimetin bir külfeti, her külfetin bir nimeti olur. İstiklal Caddesi'nde yapılan işin doğru olduğunu düşünüyorum. İstiklal Caddesi Cumhuriyet öncesi dönemlerden kalma tarihi bir yer. Birçok defa işlemler yapıldı. Bunların hepsi yüzeysel yapıldığı için hepsi perişanlık. Esaslı bir çalışma yapalım ve bir daha oraya girmeyelim denilmiş. Yılbaşına kadar bitmesi lazım. İstiklal Caddesi'nde çalışmaları daha iyi denetleyip daha erken bitmesini sağlayacağız." dedi.

"MEVCUT GÖREVDEKİ ARKADAŞLARI DEĞİŞTİRİYORUZ ŞEKLİNDE BİR ANLAYIŞIMIZ YOK"

Göreve başlamasının ardından üst düzey yöneticilerden bazı değişiklikler olduğunun biliyoruz devamını beklemeli miyiz?" şeklindeki soruya Başkan Uysal, "Şu arkadaşlarla çalışmam şu arkadaşlarla çalışırım demem için onları tanımam lazım. Onların da beni tanıması gerekiyor. Şuana kadar birkaç değişiklik yaptık. Bundan sonra yine değişiklikler olacak. Ancak, 'hadi şimdi değişim başladı şunları da değiştirelim' şeklinde olmayacak. Yani mevcut görevdeki arkadaşları değiştiriyoruz şeklinde bir anlayışımız yok" şeklinde yanıt verdi.

AKŞAM

Anahtar Kelimeler:
Metro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.