Uşak'ta berber ve kuaförler yarına hazır

Yarın faaliyete başlayacak olan Uşaklı berber ve kuaförler son hazırlıklarını tamamladı.
Uşak'ta berber ve kuaförler yarına hazır
Yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında 21 Mart’ta kapatılan kuaför, berber ve güzellik salonları 11 Mayıs’ta hizmet vermek için son hazırlıklarını tamamladı. Uşak’ta faaliyet gösteren "Serdar Erkek Kuaförü - SRD"nde de dezenfekte işlemi yapılırken, tek kullanımlık malzemeler de hazır hale getirildi.

“Mesleğimizin değerini anladık”

Sürecin zor geçtiğini ancak insan sağlığının önemli olduğunu vurgulayan erkek kuaförü Serdar Gür, “Öncelikle bütün insanlık bundan payına düşeni aldı. Biz de kuaförler olarak mecburiyetten dolayı kapattık ama önemli olan insanın sağlığı.

Bu süreçte kapalı kaldığımız için tüm meslektaşlarımız maddi ve manevi sıkıntılı durumlar yaşadık ama devletimizin de desteği oldu. Bu süreçte mesleğimizin değerini gördük” şeklinde konuştu.

“Belirli aralıklarla dezenfekte işlemi yapılacak”
Gerekli tedbirleri aldıklarını ve açılış için hazır kıta beklediklerini ifade eden Gür, “Biz gerekli tedbirlerimizi aldık, hayat artık eskisi gibi olmayacak. Örneğin havlularımız, peçetelerimiz gibi her şey tek kullanımlık olacak. Dezenfekte işlemini yaptık, temizliğimizi bitirdik. Artık randevu sistemine geçilecek. Her müşterimiz arasında 15 ile 20 dakika zaman farkı olacak. Müşteri, koltuğundan kalktığında koltuklar, aynalar komple dezenfekte edilip ikinci müşteri öylelikle alınacak” dedi.