Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Uşak Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı Üçüncü Dönem Toplantısı Vali Funda Kocabıyık başkanlığında gerçekleşti.
Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Yatırımcı kamu kuruluşlarının İldeki projeleri hakkında bilgi almak, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 2019 yılı üçüncü koordinasyon dönemi yatırımları değerlendirildi.

2019 yılı 3. Dönem sonu itibariyle İlimiz yatırımcı kuruluşlarının 248, İl ve İlçe Belediyelerimizin ise 47 adet olmak üzere, toplam 295 projenin uygulanmak üzere programlarda yer aldığını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, yatırımcı kuruluşlarımızın toplam proje tutarının 2 Milyar 114 milyon 895 bin TL, Belediyelerimizin toplam proje tutarının ise 92 milyon 394 bin TL olduğunu belirtti.

2019 yılı 3. dönem sonu itibariyle, projeler için yatırımcı kuruluşlarca 211 milyon 294 bin TL, belediyelerce 26 milyon 426 bin TL olmak üzere toplamda 237 milyon 720 bin TL tutarında harcama gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Funda Kocabıyık, ” Yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri projeler toplamında % 39 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık % 63 fiziki gerçekleşme, belediyelerimizin yürüttükleri projeler toplamında ise % 39 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık % 48 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri 248 projeden 87’si tamamlanmış, 134’ü devam etmekte, ihale aşamasında 18 adet ve 9 adet de başlanmayan proje mevcuttur. Belediyelerimizce yürütülen 47 projeden 14’ü tamamlanmış, 20’si devam etmekte ve 13 adet de başlanmayan proje mevcuttur.

 
İlimizin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda İl Özel İdaresi, Belediyelerimiz ve yatırımcı kuruluşlarımızla koordineli devam eden çalışmalarımız sonucunda yılsonu hedeflerimizi gerçekleştirme amacındayız. İlimizin kalkınması için gayret göstermekte olan tüm yatırımcı kuruluşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür eder, projelerimizin belirlenen hedeflere ulaşmasını temenni ederim." dedi.

İl Koordinasyon toplantısı, Vali Funda Kocabıyık’ın konuşmasının ardından kurumların bölge ve il müdürlerinin projelerle ilgili sunumları ve kurumlar arasındaki gerekli koordinasyonların değerlendirilmesi ile sona erdi.