Uşak Fuarı teknolojiyi üreticinin ayağına getirecek

EGEOLAY/Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta en önemli üretim merkezlerinden biri olan Uşak, 5-8 Eylül tarihleri arasında beşinci kez düzenlenecek Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile sektördeki son yeniliklere ve teknolojik gelişmelere ev sahipliği yapacak. GL Platform tarafından düzenlenen fuarda, çeşitli etkinliklerle ziyaretçiler keyifli anlar yaşayacak.

Uşak Fuarı teknolojiyi üreticinin ayağına getirecek
Editör: Ege Olay
23 Ağustos 2019 - 16:08

Fuara gelenler, her gün düzenlenecek olan çekilişlerle sürpriz hediyeler kazanacak. Fuarın ilk gününe Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan “Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması” damgasını vuracak. İkinci günü ise Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Koyun Keçi - Buzağı Güzellik yarışması düzenlenecek. Hayvanlar güzellikleriyle podyumu sallarken, juriler de bu üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip birbirinden güzel hayvan arasından seçim yapmakta zorlanacak. Dereceye girenlerin yetiştiricileri ödüllendirilecek.



“KÖPRÜ OLACAĞIZ”

Bir kenti kalkındırmanın yolunun fuarlardan geçtiğinin altını çizen GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan “Uşak’ın yüzde 50’si tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Ancak zaman ilerledikçe çiftçilerin teknolojiye ayak uydurmaları zorlaşıyor, iş yükleri çoğalırken kârları azalıyor. Biz de bu fuarla üretici ile teknoloji arasında köprü görevi görmek, yeni ürünleri onlarla buluşturmak istedik. İnanıyoruz ki bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretim ve işlenmesinde ihtiyaç duyulan yeni teknolojilerin tanıtıldığı bu fuar, bölgenin en önemli fuarı olacak” dedi. Fuarın ziyaretçi sayısını her yıl giderek artırdığını belirten Ceylan, yalnızca Uşak’tan değil, tüm çevre illerden ziyaretçileri beklediklerini söyledi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum