Ürkütlü Halkı Reşat Petek için Neler Söyledi? | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Ürkütlü Halkı Reşat Petek için Neler Söyledi? | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 20° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5381 %% 0.14
EURO 35,0041 %% -0.07
GRAM ALTIN 2.436,43 %% 0,01
ÇEYREK A. 3.983,56 %% 0,01
BITCOIN 64.618,85 %0.334
SON DAKİKA

Ürkütlü Halkı Reşat Petek için Neler Söyledi?

Son Güncelleme :

14 Nisan 2015 - 12:35

Ürkütlü Halkı Reşat Petek için Neler Söyledi?

Burdur’da internet gazeteciliğinin çıtasını her daim yükselten Burdurweb İnternet Gazetesi ekibi oturduğu yerden değil, halkın ayağına giderek haber yapmaya devam ediyor.
 
Burdurweb haber ekibi AK Parti’den Burdur 1. Sıra Milletvekili Adayı gösterilen emekli başsavcı Reşat Petek’in doğduğu kasaba Ürkütlü’ye giderek halkın nabzını yokladı. Onlarla çok özel röportajda bulundu. 848 nüfuslu Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Ürkütlü kasabasının kahvehanesinde kasaba büyükleriyle Burdurweb Genel Yayın Yönetmeni Özgür Doğan sohbet etti.
 
”GURUR DUYUYORUZ”
 
Reşat Petek’in milletvekili adaylığı konusunda ne düşündüklerini sorduğumuz soruya kasaba büyüklerinden Emekli Merkez Cami İmamı Mustafa Demirel; ”Elbette mutluyuz.Hani derler ya kırk yılda bir olur. O kırk yılda değil belki yüz yılda bir olacak bir şey.Gayet mutluyuz.  Biz onlarla gurur duyuyoruz. Onun abisi de Şemsettin Petek de avukattır. Diğer kardeşi Mustafa Petek de öğretim görevlisidir. Onların hepsi ilim sahibi insanlar.Biz onlarla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz.İnşallah Cenab-ı Allah da mecliste bizim yüzümüzü güldürür.Alnımızın akıyla bu işi götürür inşallah diye ümit ediyoruz.
 
Ürkütlü Kasaba Kahvehanesi
 
”O AYRIM YAPMAZ”
 
Adaylığı açıklandıktan sonra henüz Ürkütlü Kasabası’na gelmediğini belirten Mustafa Demirel Reşat Petek’in kişiliği hakkında görüşlerini belirtti. Demirel;  ”Köyünü  çok sever, köy halkını çok sever. Burada hiç  ayrım yapmadan bütün arkadaşlarımızla sarmaşır, hal hatır sorar, hısım akrabalarıyla görüşür,  a partisi b partisi onun için hiç ayrım değildir. Biz hepimiz değişik görüşlere sahip insanlarız ama o geldiği zaman ayrım yapmazlar. Herkes ile köyün eski hatıralarını konuşur.
 
Reşat Petek’in milletvekili adaylığından dolayı çok mutlu olduklarını belirten  kasaba halkı onun milletvekili adayı olmasından, birinci sıraya getirilmesinden ayrıca mutlu olduklarını belirttiler. Kasaba halkı ”Devletimize, milletimize , köyümüze hayırlı olsun diyoruz” dediler.
 
”GELDİĞİNDE BAĞRIMIZA BASACAĞIZ”
 
Kasaba büyüklerinden Mustafa Demirel; ”Çok memnunuz, çok mutluyuz. Ziyaretlerine başlamış zaten, diğer ilçeleri gezmeye başlamış. Biz ziyaretini dört gözle bekliyoruz.Köyümüze gelecek inşallah. Biz onu bağrımıza basacağız.Devletimiz ve milletimiz de bağrına basacak inşallah.Televizyonda niyetlerini, yapacaklarını her zaman anlatıyor. Milletvekili adayı olduğu gün bile o gün açık oturum vardı. Onu da izledik. Neden İstanbul dururken, Burdur’a aday gösterildiğini, onun üzerinde açıklamalarda bulundu. Onun niyeti hakikaten İstanbul’du. Büyükler öyle görmüşler. Burdur’a münasip görmüşler .Büyüklerimiz doğup büyüdüğü topraklardan koyacağız demişler. Böyle olduğunu açıkladı. Ben İstanbul’dan adaylığımı koyacaktım dedi. Burdur’a aday gösterdiler. Büyükler böyle yapmış tamam bizim için kabuldür dedi. Devamlı izliyoruz zaten televizyonlardan. Kendisi emekli Cumhuriyet Başsavcısı.Çok mücadeleler etmiş. Hukuk alanında önde gelen isimlerdendir. Biz onlarla çok gurur duyuyoruz” dedi.
 
Açıklamalarına devam eden Mustafa Demirel; ”Ağabeyi hafızlık talebe arkadaşım. Reşat Petek de kendisi Burdur’da 5,6 yıl imamlık yaptıktan sonra savcı oldu.1972 yılında ben Büğdüz’de Merkez Camiisi imamıydım. O da Burdur’da Çınaraltı Camisi’nde imamdı. Ama okuluna devam ediyordu.Okudu ondan sonra Ankara’ya gitti.Gerekli tahsilini tamamladıktan sonra Cumhuriyet Başsavcısı oldu” dedi.
 
”REŞAT PETEK SIK SIK GELİR”
 
Kasaba büyüklerinden Mustafa Eser milletvekili adayı olan köylüleri Reşat Petek için şu sözleri söyledi: ”Ramazan ve Kurban Bayramı’nda buradalardı.  Ziyaretlerini eksik etmezler, sık sık köyümüze gelirler, camilerimize gelirler” dedi.
 
Ürkütlü Kasabası
 
ÜRKÜTLÜ KASABASI HAKKINDA
 
Ürkütlü hakkında kasaba halkından edindiğimiz bilgiye göre; Geçimlerini tarım ve hayvancılık ile sağlayan Ürkütlü halkının nüfusunun büyük bir çoğunluğunu yaşlılar oluştuyor. Gençlerin bir çoğu Burdur, Antalya ile Bucak ilçesinde bulunan çeşitli sanayi ve ticaret kuruluşlarında çalışıyor. 2 adet süt kooperatifi var ve günde yaklaşık 15 ton süt üretimi mevcut. Hayvancılık çok gelişmiş durumda. Modern hayvancılık yapan 10 tane tesis mevcut.
 
TEŞEKKÜR DİLEKLERİ
 
Kasaba halkı, Burdurweb’ ağırladı ve hoş ve samimi bir sohbet yaptı.  Kendilerine bu imkanı tanıdıkları için Burdurweb ailesi olarak tüm Ürkütlü Kasabası Halkı’na teşekkür ederiz.
 
ÖZEL HABER: ÖZGÜR DOĞAN
FOTOĞRAF: MEHMET CAN DOĞAN

türk porno

----- REKLAM -----