Görüş Bildir
Haberler
Üretimi Yasaklanan Sahte Balların Yıl Sonuna Kadar Satılabileceği İddia Edildi, Bakanlık Yalanladı

Üretimi Yasaklanan Sahte Balların Yıl Sonuna Kadar Satılabileceği İddia Edildi, Bakanlık Yalanladı

Tarım Bakanlığı sahte bal üretimini yasakladı. Ancak üreticilere, stokladıkları sahte ürünleri eritmeleri için yıl sonuna kadar satış izni verildiği iddia edildi. Bakanlık açıklama yaparak iddiayı yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım Bakanlığı, 2011 yılından bu yana uygulanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek sahte bal, sahte pekmez ve sahte peynir üretimini resmen yasakladı. 

Halk sağlığını tehdit eden ve gerçeklerine göre aşırı ucuz olduğu için özellikle dar gelirli tüketicileri hedef alan bu ürünlerin üretimine yönelik bugüne kadar herhangi bir engel bulunmuyordu. 

Yeni yönetmeliğe göre, aroma vericiler veya bal eklenerek bal aromalı şurup, çam aromalı şurup, ballı şurup ve benzer isimlerle bal izlenimi veren ürünler 19 Şubat 2020 tarihi itibarıyla artık üretilemeyecek.

Yıl sonuna kadar satış izni

Yıl sonuna kadar satış izni

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre,yönetmeliğe “uyum zorunluluğu” başlığıyla eklenen geçici maddeyle, bugüne kadar üretilen sahte balların 31 Aralık 2020 tarihine kadar, yani bu yılın sonuna kadar piyasada satılmasına yasal izin verildi.

Bakanlıktan yalanlama geldi

Bakanlıktan yalanlama geldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım ve Orman Bakanlığı bir açıklama yaparak 'sahte balların yıl sonuna kadar satışına izin verildiği' yönündeki haberleri yalanladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Twittter hesabından Bakanlığın açıklamasını da paylaşarak 'Yine tekrar ediyorum, kendi evlatlarına yedirmeyecekleri şeyleri vatandaşlarımıza yedirmelerine izin vermeyeceğiz. 'Bal' diyerek bal olmayan şurupları satanların da gözünün yaşına bakmayacağız!' dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklaması:

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklaması:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
6
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

ulan her şeyinde shtesinide satıyorlar

Tolga Aydın

Yasaklama tarihi 19.02.2020. Anladık, 20.02.2020 üretim tarihli mal olmayacak, yakalanırsa yasal işlem yapılacak.. peki 18.02.2020 günü üretilmiş mal son tük... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sözcü, Birgün, Cumhuriyet her gün başka yalan haberler, A Haber ile beraber şu bok çukurları kapatılsın artık.

WantonNovelSMYRNA

habertürk, CNN türk, Beyaz TV ... ülkede FOX dışında kanal var mı hükümet yalamadan iş yapabilen ?!