Büyük Torbalı

Üreticinin beklentisi 20 TL

Torbalı’da incir pazara, manav reyonlarına düşerken, yeni sezon kuru incir için hazırlıklar sürüyor. Torbalı’daki üreticiler, bu yıl incir rekoltesinin düşük olmasının beklendiğini, kuru incir ortalama alım fiyatının da 20 lira olmasını istediklerini söyledi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Üreticinin beklentisi 20 TL
261 Görüntüleme
05 Ağustos 2020 - 15:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da incir pazara, manav reyonlarına düşerken, yeni sezon kuru incir için hazırlıklarını sürdürüyor. Torbalı’daki üreticiler, bu yıl incir rekoltesinin düşük olmasının beklendiğini, kuru incir ortalama alım fiyatının da 20 lira olmasını istediklerini söyledi. Geçen yıl Aydın ve aralarında Torbalı’nın da bulunduğu İzmir’in birkaç ilçesini kapsayan alanda 87 bin ton civarında rekolte elde edildiğini hatırlatan Aydın’ın en önemli incir üreticilerinden biri olan ÖNKO Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Önder, “Hava sıcaklıklarının aşırı yüksek gitmesi sebebiyle incir ağaçlarında filizlenme az oldu. Dolayısıyla meyve de az çıktı. Bu yıl 70 bin ton civarı rekolte bekleniyor. Geçen yıl 87 bin ton üretim olurken, önceki yıl 80 bin tondu. Bu yıl rekoltenin daha aşağıda olması, piyasayı etkileyecektir” dedi.
20 LİRANIN ALTI KURTARMAZ
Ege İhracatçı Birlikleri rakamlarına göre geçen sezon 68 bin 219 ton kuru incir ihraç edildiğini, bu yılın 28 Mart’ına kadar olan süreçte ise 49 bin 690 ton ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Tansel Önder, ihracat döneminin sonuna kadar bu rakamın 70 bin tonu bulacağını iddia etti. İhracatımızın bazı yıllarda 79 bin tona kadar çıktığını hatırlatan Önder, şu değerlendirmelerde bulundu: “Üretici, geçen yıl en kötü incirini 2 liradan sattı. Tariş, ortalama 16.01 TL’den alım yaptı. Bu yıl ortalama alım bedelinin 20 lira olması lazım. Artan maliyetler ve dövizdeki yükseliş, üreticiyi zor durumda bıraktı. Geçen sezon 24 liraya giden incir de oldu. Geçen sezonun fiyatlarını makul karşılayabiliriz ancak bu yıl aynı fiyatlar, üreticiyi kurtarmaz. Eğer 20 liranın altında olursa, üretici bu işten bir şey kazanamaz.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web