son haberler

Ünye’ye Hayran Kaldılar!

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2020 okunma

Ünye’ye Hayran Kaldılar!
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odasının hayata geçirdiği Ünye-Ordu FAM TRIP Projesi kapsamında 5-10 Ekim tarihleri arasında Ordu’ya 41 tur operatörü geldi.

Ordu’nun tarihi ve doğal güzelliklerinin dünyaya açılması için uygulamaya konulan Ünye-Ordu FAM TRIP Projesi kapsamında bölgeye gelen 41 yerli ve yabancı tur operatörü 5 gün boyunca Ordu’nun çeşitli yerlerini gezerek gelecek olan turistlerin güzergahlarını belirlemeye çalıştılar.

Başta Ünye olmak üzere Ordu’nun Fatsa, Perşembe, Aybastı, Akkuş ilçelerinde gezdikleri her yere hayran kalan ekip bol bol oksijen depolarken hafızalarından silinmesin diye de fotoğraf ve video çekimleri yaptılar.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odasının önderliğinde, Ordu Valiliği, Ünye Kaymakamlığı ve Doka iş birliği ile yapılan bu organizasyonlarda 5 gün boyunca 41 tur operatörlerinin ceoları program sonunda Karadeniz’e ve Ordu’ya hayran kaldık dediler.

Ünye’den Başladı, Ünye’de Tamamlandı!

Beş günün sonunda Ünye’de gala yapan ekip değerlendirmelerde bulundular.

“Bölgemiz Turizm için Güzel Bir Yer”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar “Bölgemiz turizm için çok güzel bir yer ancak reklamını yapamadığımız için, bu güzellikleri sizlere aktaramadığımızdan dolayı böyle bir proje ile önce sizlerin kalbini kazanalım, önce sizlere bu güzellikleri tattıralım istedik ve galiba bunun ilk ayağını oluşturmaya başladık. Devamı artık sizlerin sayesinde olacak” dedi.

“İlk Defa Bu Kadar Acente Bir Araya Geliyor”

“İlk defa Türkiye’de bu kadar acente bir araya geliyor” diyen Karnak Turizm sahibi Serdar Ali Abet sözlerini şöyle sürdürdü; “Aslen bende annem tarafından Ünyeli’yim bu şehre bir borcum olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyon gerçekleşir mi diye düşünmedim değil, ancak Mustafa Kılıç önderliğinde yapılamayan yapıldı ve bir araya geldik. Burada bulunan firmaların en az yıllık cirosu 10 milyon dolar, bu eder 400 milyon dolar. Akıllı bir program yapan Ticaret odası başkanı İrfan Akar’ı kutluyorum.”

“Turizm Karadeniz’de Sadece Trabzon’da Yok”

Memleketime benim de bir faydam olsun diyerek yola çıktım diyen Mustafa Kılıç “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu organizasyonunu duyunca hemen arayıp irtibata geçtim, Çünkü Turizm Karadeniz’de sadece Trabzon’da var gibi gözüküyor, biz bu algıyı bugün burada kırdık. Bu organizasyon daha geniş olacaktı ancak bilindiği gibi Pandemi konusu bizi kısıtlamış oldu” diye konuştu.

“Karadeniz Başlı Başına Bir Turizm Şehri”

Trabzon’da yaptığımız hataları burada yapmayalım diyen TÜRSAB yönetim kurulu üyesi ve I-MICE Derneği 2.Başkanı Hüseyin Kurt “Karadeniz başlı başına bir turizm şehri, bazı yerlerde yapmış olduğumuz iyi işlerde var, kötü işlerimiz de var. Bizler buralardan ders çıkararak burada aynı hatalara düşmeyelim, doğayı koruyalım, gelecek nesillere güzellikler bırakalım” dedi.

“Ünye ve Ordu’nun İlçelerine Hayran Kaldık”

Turizm için buraya geldik, ancak sadece bir şehir olarak düşünürsek hataya düşeriz diyen TÜROB Yönetim kurulu üyesi ve Barın Hotel Genel Müdürü Ayhan Hacıbektaşoğlu “Ünye ve Ordu’nun ilçelerine hayran kaldık, ancak bu sektörde gelecek olan Turlarımızı bir yere odaklarsak bu işi başaramayız, önce çevre illerimizi buraya dahil edeceğiz, daha sonra çevre ilçelerimizi olayın içine alacağız ve birlikte başaracağız. Buraya Dünya’daki kriz aşılır aşılmaz hemen bir yoğunluk beklemeyin. Bizler çalışmamızı yapacağız ancak sizlerde kendi eksikliklerinizi tamamlayacaksınız” diye konuştu.

“Onlardan Çok Şeyler Öğrendik”

Beş gün boyunca gelen tur operatörleri ile birlikte geziyorum ve elimizden geldiğince sizleri ağırlamaya çalıştık diyen ÜNTİSAD dernek Başkanı Öznur Özkan “Ünye’mizin manyetik kumunu, sağlıkla ilgili bentonit kilimizi, yöremize ait ne varsa kısa zamanda da olsa anlatmaya çalıştık, onlardan çok şeyler öğrendik” dedi.

“Aklınızda Hep Güzellikler Kalsın”

“Aklınızda hep güzellikler kalsın” diyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu kadar Turizmle ilgili ve bilgili kişileri karşımızda görmek bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Başta tanışma gününde de söyledim, her şey dört dörtlük olamaz, bizimde eksiklerimiz vardır diye, şimdi son güne geldik, siz iyi olanları söylediniz bizlerin hoşuna gitti. Ancak eksiklerimizde mutlaka olmuştur, onları da bize söylerseniz telafi edelim isteriz. Çünkü bugün burada biz sizleri misafir ettik ancak yarın biz sizlerin misafirlerini ağırlayacağız, sizlerin söylediği bizlerin rehberi olacaktır” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.