son haberler

Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği’nden 19 Mayıs Mesajı

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2020 okunma

Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği’nden 19 Mayıs Mesajı
Gündem
0

Ünye’nin Dünkü Çocuklar Derneği, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Yapılan açıklamada,” 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı ve Kurtuluş Savaşına giden yolu başlattığı gündür. Her yıl ülkemiz genelinde Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ünye’nin Dünkü Çocuklar Derneği vizyon ve misyonuna göre Ünye’de yaptığı etkinliklerle bayram törenlerinde Ünye’ye “gençlik” kavramını yaşları ne olursa olsun katılmakta ve bayram kutlamalarına renk katmaktadırlar. Bu sene de bayram kutlamalarında hazırladıkları video ile sizlerin bayramınızı kutlamak istediler.
Dernekten yapılan açıklamada, “19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktasıdır. 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Atatürk’ün “gençlik “ kavramı, gençliği, fikirlerde yeniliği ifade etmektedir. Genç fikirli demek doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.
Bizler “ kurtuluş mücadelesinin Samsun’a çıkış ile başladığı” bu günü kurtuluş mücadelesini başlangıç ruhu ve heyecanı ile kutlamaktayız. Atatürk’ün “Doğum Günüm” dediği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşa giden ilk durağıdır.
Ünye’de yapılan törenlerde Ünye’nin Dünkü Çocuklar Derneği olarak dernek olarak, kuruluşumuzdan beri her yıl bizler de coşku ile katılmaktayız. Ve Ünye’mizde renkli bayram törenlerinin yapılmasına katkı sağlamaya çalışmaktayız. Bu sene de sizler, hazırladığımız video ile bayram coşkusunu yaşamanızı diliyor ve istiyoruz.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız tüm Ünyelilerin, Ulusumuzun Kutlu olsun” denildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.