son haberler

Ünye’de Mayıs 7’si Yoğunluğu

Yayınlanma Tarihi: 20 Mayıs 2020 okunma

Ünye’de Mayıs 7’si Yoğunluğu
Gündem
0

Halk arasında Mayıs 7’si olarak bilinen 20 Mayıs’ta Ünye sahilleri doldu taştı.

Çocuklar Denizle Buluştu

Ünye’de sahiller ve mesire alanlarının tıklım tıklım dolduğu Mayıs 7’sinde bu yıl koronavirüs salgını engeli vardı. Sokağa çıkma kısıtlaması bulunmayan Ünye’de vatandaşlar sahillere akın etti. Geçen yıllara oranla kalabalığın az olduğu bugün de çocuklarda dışarıdaydı.

65 yaş üstü vatandaşlar ve çocuklara belirli periyotlarda sokağa çıkma izni verilirken bugün adeta çocukların günüydü.

Sahilde ve Meydan’da Yoğunluk

Ünye’nin sahil kenarına aileleriyle birlikte gelen çocuklar denize ayaklarını sokarak kumda oynadılar. Ünye’nin bir diğer yoğun bölgesi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda insan yoğunluğu gözlendi.

Ünye’nin pazarı olan Çarşamba gününün yoğunluğu da eklenince vatandaşlar hem pazar alışverişi yaptı, hem de güneşli günün keyfini çıkardı.

AVM ve Mağazalarda Kuyruklar

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını tehlikesi henüz sona ermedi. Tedbirler kapsamında haftasonu başlayacak ve bayramda devam edecek olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı 81 ilde uygulanacak. Yasak öncesi bayramlık alışverişine çıkan vatandaşlar AVM’lerde ve giyim mağazaları önünde kuyruklar oluşturdu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında mağaza içerisine sayılı müşteri alınması nedeniyle içerideki müşteriler çıkmadan yeni müşteri alınmadı. Bu da mağaza önlerinde kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Sokağa çıkan vatandaşların maske mecburiyetine rağmen bazı vatandaşların da maske takmadıkları görüldü.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.