son haberler

Ünye Vefasını Gösterdi

Yayınlanma Tarihi: 3 Haziran 2020 okunma

Ünye Vefasını Gösterdi
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte Ünye’de vefa örneği gösterildiğini ifade ederek, “Bu süreçte Ünye örnek bir kent oldu. Belediyemiz öncülüğünde pandemi tedbirlerinin başlamasıyla birlikte 9 bine yakın gıda kolisi ile 68 bin 150 ihtiyaç sahibi vatandaşa ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtıldı.” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi dolayısıyla yaşanan ekonomik durgunluk ile birlikte yardımlaşmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Ünye’de, Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Kızılay, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların işbirliği ile oluşturulan “Ünye’de Vefa Zamanı” organizasyonu ile çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı ulaştırıldı.Ünye Belediyesi ayrıca Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine 3 çeşitten oluşan iftar yemeği ulaştırdı.

-21 Mart’ta başlayan kampanya ile 9 bine yakın gıda kolisi dağıtıldı-

Kampanyanın başladığı 21 Mart 2020 tarihi itibariyle bağış usulü başlatılan organizasyon ile Ramazan ayını bitim tarihi olan 23 Mayıs tarihine kadar geçen 63 günlük sürede ihtiyaç sahibi ailelere 8 bin 808 adet gıda kolisi yardımı ulaştırıldı. Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi başta olmak üzere, odalar, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkıları ile hazırlanan koliler; et, bakliyat ürünleri, pirinç, şeker, makarna, patates, soğan, sıvıyağ, reçel ve çocuk bezi gibi zengin bir içerikle hazırlandı. Yaklaşık 40 görevlinin yer aldığı yardım organizasyonu ile Ünye’nin 85 mahallesine mesai mefhumu gözetilmeksizin yardım ulaştırıldı.

-Ünye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 68 bin 150 kişiye yemek ulaştırdı-

Ünye Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl Ramazan iftar sofrası kurmadı. Belediye bunun yerine iftar yemeklerini ihtiyaç sahiplerinin tek tek adreslerine teslim etti. Her gün 3 çeşit sıcak yemek ekiplerce ihtiyaç sahibi vatandaşların kapılarına kadar ulaştırıldı.

Başkan Tavlı, “Yardımlaşma ruhunun yaşatılması anlamında Ünye örnek bir kent oldu”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, koronavirüs nedeniyle ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıların toplumun birçok kesimini ister istemez etkilediğini ve bu süreçte yardımlaşmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, “Bu süreçte Ünye örnek bir kent oldu. Ünye’de kurumlarımız başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız ve hayırsever vatandaşlarımız adeta bir gönül birlikteliği yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik ciddi özveride bulundular. Bizler de aynı şekilde belediye olarak bu mücadele etkin rol oynayarak mağduriyetlerin önüne geçmiş olduk. Pandemi tedbirleri süresince 9 bine yakın gıda kolisi ile 68 bin 150 ihtiyaç sahibi vatandaşa ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtıldı. Hemşehrilerimizle neredeyse 24 saat sosyal medya üzerinde yazıştığım ve bin 500 civarı talebi ekiplerimize sadece şahsen ilettiğim oldu. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

-Ünye Belediyesi, 350 bine yakın maske dağıttı-

Ünye Belediyesi, öte yandan, koronavirüs pandemisinin ülkemizde ilk çıktığı günden itibaren kişisel koruma tedbirleri çerçevesinde vatandaşların mağdur olmaması için maske üretimi gerçekleştirerek dağıtım yaparken, resmi ve özel kuruluşlar ile ilçe genelinde ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yürüttü. Pandeminin ilk günlerinden itibaren maske dağıtımına başlayan Ünye Belediyesi, süreç boyunca sağlık kuruluşları, resmi kurumlar ve vatandaşlara 350 bine yakın maske dağıtımı gerçekleştirdi ve mağduriyetin önüne geçti. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, maske dağıtımının imkânlar ölçüsünde halen devam ettiğinin altını çizerken, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü söyledi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.