son haberler

Ünye ve Fatsa’daki Gürcüler Hasret Giderdi!

Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2020 okunma

Ünye ve Fatsa’daki Gürcüler Hasret Giderdi!
Gündem
0

 

Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği ve Ordu Gürcü Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Ünye’de düzenlenen programa Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze katılırken Gürcistan’a yapılan canlı videokonferans görüşmeleriyle Ünye ve Fatsa’daki Gürcüler hasret giderdi.

Acara Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze başta olmak üzere Ünye ve Fatsa’dan çok sayıda kişi katıldı. Programda 9 yıldır Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği Başkanlığını yapan Mehmet Ali Gürsoy’un görevi Mehmet Ütü’ye devrettmesi nedeniyle devir teslim töreni de yapıldı.

Eski ve kurucu başkan Gürsoy’a derneğe verdiği katkılar nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti. Göreve yeni başlayan Mehmet Ütü’ye ise Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze başarılar diledi. Ordu Gürcü Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Koşum ise Başkonsolos Gela Japaridze’ye günün anısına şilt takdim etti.

“9 Yıldır Ünye’yi Karadeniz’de, Türkiye’de ve Gürcistan’da Temsil Etmeye Çalıştım”

Programda konuşan Mehmet Ali Gürsoy,  “Yönetim Kurulu toplantımızla görevi Mehmet Ütü arkadaşımıza devrettik. Bilindiği üzere pandemi sebebiyle kongre yapmamız yasak. Kongreye kadar Dernek Başkanlığımızı Mehmet Ütü arkadaşımız yürütecek. Görev süremiz boyunca Ünye’yi Karadeniz gölgesinde, Türkiye’de ve Gürcistan’da temsil etmeye çalıştığımıza inanıyorum. Hatalarımız, kusurlarımız vardır. Bunu da bizim tecrübesizliğime verin. Bu akşam da Trabzon Başkonsolosumuz geldi. Güzel de bir tesadüf oldu. Devir teslim yapacağız. Hem de hep birlikte olacağız. Bu gece Ünye’den ve Fatsa’dan gelen ve bizi yalnız bırakmayan arkadaşlarımız teşekkür ediyorum” dedi.

Ütü’den Gürsoy’a Teşekkür

Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği Yeni Başkanı Mehmet Ütü ise “Başkanımız Mehmet Ali Gürsoy gerçekten çok büyük emek verdi. Dernekçilik yapmak gerçekten çok kolay bir şey değil. Buraya kadar getirdi. Tanıttı, tanıttık. Zaten beraberdik, inşallah bundan sonra da beraber olacağız” dedi.

Merhum Bakan Şahin Programda Anıldı

Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Ünyeli Hemşerimiz Merhum Refaiddin Şahin’in fotoğrafı da programda yer alırken Başbakanlık Emekli Müşaviri Hasbi Kıyaklı ise yaptığı konuşmada “ben 1993-1997 dönemi ilk Gürcistan’da atanan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Eğitim Müşaviriyim. Bu 93-97 dönemini birçok arkadaşımız çok iyi bilirler. Burada bulunmamızı sağlayan köprünün temelleri o yıllarda atıldı. Bu köprüde emeği geçen abim, büyüğüm, Büyük Devlet Adamı, Merhum Refaiddin Şahin abimizi de saygıyla anıyoruz” dedi.

Başkonsolos’tan İki Önemli Konunun Çözüleceği Sinyali!

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze ise yaptığı konuşmada Gücü vatandaşların talepte bulunduğu iki önemli sorunun en kısa zamanda çözüleceğini vurgulayarak “Bu gece için emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bizi mutlu ettiniz. Vatandaşlık işleri olsun, Gürcü kanalları sorunu olsun bu iki sorunu en yakın zamanda çözüleceğini ümit ediyorum. Pandemi döneminden sonra Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanımız hem Dışişleri Bakanımız buraya bir ziyaret gerçekleştirecekler. Sizi daha yakından tanıyacaklar. Bu yönde adımlarımızı atmış oluyoruz.”diye konuştu.

Başbakan Programa Telefonla Katıldı

Programa telekonferans ile bağlanan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Tornike Rijvadze Mayıs ayında Ünye’ye geleceğini ancak pandemi dolayısıyla gelemediğini ifade ederek pandemiden sonra en kısa zamanda Ünye’ye geleceğini ve buradaki Gürcü vatandaşlarla bir araya geleceğini söyledi.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Tornike Rijvadze konuşmasında, “Mayıs ayında gelmeyi düşünüyordum. Ama maalesef pandemi sürecinden dolayı gelemedim. Sizinle birlikte olmak çok önemli. Sizleri burada da ağırlamak isterim. Pandemi bittikten sonra sizlere ziyaretimi de gerçekleştireceğim. Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği yeni başkanı Mehmet Ütü beye görevinde başarılar diliyorum ve inanıyorum ki aramızdaki bağların güçlenmesine çok büyük katkılar sağlayacak. Görevi devreden Mehmet Ali Gürsoy Başkana ise yaptığı ilerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Programa ayrıca, Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimer Konstantinidi ve Gürcistan Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava’da tele konferans ile bağlanarak yeni başkana görevinde başarılar dileyip eski başkan Gürsoy’a bugüne kadar yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.

Başkonsolos Japaridze, Programa katılan Gürcülere Gürcistan dilbilgisi defteri hediye etti.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.