son haberler

Ünye OSB’de Sözleşme Sürecine Gelindi!

Yayınlanma Tarihi: 6 Ekim 2020 okunma

Ünye OSB’de Sözleşme Sürecine Gelindi!
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı OSB’de müteşebbislerle sözleşme sürecine gelindiğini ve alt yapı proje sürecinde de sona gelindiğini açıkladı.

Ünye Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantını Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Geçen ayki toplantıya Koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle katılamayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ekim ayı toplantısına başkanlık yaptı.

Başkan Tavlı gündeme geçmeden önce yaptığı değerlendirmede Ünye OSB ile ilgili gelinen süreci değerlendirdi. Tavlı, “Ünye Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili şuanda müteşebbislerle, sanayici işadamlarımızla artık parsellerin sözleşmesine gelindiğini söyleyebilirim. Tapu Tahsis işlemlerinin daha önce yapıldığını belirtmiştik. Sanayicilerimize yerlerin sözleşmesinin yapılması aşamasına geldik. Öyle zannediyorum ki bu ayın ortalarına doğru da inşallah Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımıyla tahsis belgelerini teslim ederiz diye planlıyoruz. Bunun yanı sıra alt yapı proje çalışması da son aşamaya geldi. Bunun da 15 Ekim’e yetişmesi için gayret ediyoruz. Böylelikle alt yapı proje ve yapım ihalesine bu yıl çıkılacağını belirtmek istiyorum” dedi.

Beton Yol Çalışmalarını da değerlendiren Başkan Tavlı bu zamana kadar yaklaşık 40 Km yolun betonlandığını ifade etti.

Başkan Tavlı’nın OSB değerlendirmesinin ardından gündemdeki maddelere geçildi. 12 Gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 yılı Mali Performans programı ve 2021 yılı mali bütçesinin görüşülmesi talebi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

UNİPORT’ta bulunan belediyeye ait işyerlerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

29 Ekim’de yapılması planlanan Cumhuriyet Koşusu Rahvan At yarışları için dereceye girenlere 50 Bin TL ödül verilmesi talebi de oy birliğiyle kabul edildi.

Daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen Güzelkale ve Kale Mahallelerinin isimlerinin değiştirilmesi talebi de komisyondan gelen mahalle isimlerinde karışıklığa neden olacağı gerekçesiyle red önerisiyle reddedildi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.